Martien Meiland over moeizame band met vader: 'Hij hield niet van mij'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 19 maart 2024 om 13:25
martien meiland
Tv-icoon Catherine Keyl en Koen Pieter van Dijk, beter bekend als Koen Kardashian, zijn deze week te gast in Chateau Meiland VIPS. Hoewel het eigenlijk de bedoeling is dat de Meilandjes hun gasten interviewen, komt de journalist in Catherine Keyl al snel naar boven en weet ze een gevoelige snaar bij Martien Meiland te raken.

Slechte ochtend

De hysterische familie Meiland verwelkomen elke week hun gasten vol enthousiasme, toch was het deze keer wel even slikken. Catherine Keyl komt namelijk aan met een dikke bontjas. Iets waar je bij Erica Meiland echt niet mee hoeft aan te komen. "Ze heeft bond aan. Is zij geen dierenvriend?" Maxime Meiland vreest dat dit een hele slechte ochtend wordt. "Wel aardig blijven he mam."
Gelukkig is de mode-misstap van Catherine al snel vergeven bij de Meilandjes als zij haar mond open trekt. "O die stem, zo nostalgisch", roept Martien geëmotioneerd.

Martien Meiland vader

Catherine Keyl en Koen Pieter van Dijk gaan samen met Martien en Montana op koopjesjacht in de winkel van Montana. Catherine is daar vooral heel benieuwd naar waarom we Maxime veel meer voorbij zien komen dan Montana. "Ik heb zelf altijd het gevoel dat jij een beetje. wordt ondergesneeuwd door je zus." Montana ziet dat helemaal niet zo en legt uit dat ze gewoon druk is met de winkel "Dat is mijn prioriteit."
Al snel neemt het gesprek een veel serieuzere wending als Catherine ook Martien bevraagt. Ze is benieuwd naar zijn familiegeschiedenis en de band die hij had met zijn vader. "Ik had bijna geen contact met mijn vader. We lagen elkaar gewoon niet zo", vertelt Martien. "Ik heb van jongs af aan nooit echt een klik met hem gehad."

'Ik wil eruit' 

Martien denkt zelfs dat zijn vader nooit echt van hem gehouden heeft. "Hij heeft in de auto verteld dat mijn moeder kanker had en doodging." Toen zei ik: "Zet de auto alsjeblieft stil, want ik wil eruit. Zoiets zeg je toch niet in de auto."
En niet alleen de band met zijn vader blijkt een lastig deel uit de jeugd van Martien. Hij werd namelijk ook veel gepest. "Ze noemde me een meisje." Erica Meiland verbaast zich over die opmerking. "Je zei dat je er nooit last van hebt gehad." Martien bekend dat hij een binnenvetter is. "Ga jij maar even mediteren, want je bent helemaal opgefokt", aldus Erica.