Martien Meiland sneert naar Angela de Jong: "Ze heeft een slok azijn teveel op"

Entertainment
door Lois
woensdag, 28 februari 2024 om 12:00
martien meiland
Het lijkt erop dat Martien Meiland en zijn gezin niet ongevoelig zijn voor kritiek. Angela de Jong haalt uit naar het inhoudelijk povere programma Chateau Meiland VIPS. En dat gaat Martien niet in de koude kleren zitten.

Erg voorspelbaar

Het lijkt bijna ongelooflijk voor de Meilandjes dat er ook aanzienlijk wat mensen zijn die hen niet leuk vinden. Op televisie herhalen ze voortdurend dezelfde handelingen, en hoewel er een fanbasis is, begint het geheel steeds minder authentiek aan te voelen. Een gilletje hier, een quasi-verbaasde blik daar; het is allemaal erg voorspelbaar.
Martien Meiland en zijn gezin hebben nu een programma waarin ze BN'er-duo's interviewen; iets wat ook al tig keer is gedaan op televisie. Is dat misschien wat? Nee, die show is overladen met negatieve recensies en ook Nederland's belangrijkste tv-columnist, Angela de Jong, heeft de Meilandjes niet gespaard.

Spin-off

In de spin-off van het populaire Chateau Meiland, Code Rosé, werden BN'ers als Caroline van der Plas en John de Bever verwelkomd, maar volgens Angela de Jong draaide het vooral om de Meilandjes zelf. "Dat leverde het gênante tafereel op dat de familie Meiland geen idee had dat John de Bever doof is." Over de 'spontane uitjes' is Angela ook niet bepaald enthousiast, maar ze verbaast zich toch het meest over het focuspunt van het programma.
"Uiteindelijk was het toch vooral de bedoeling dat de gasten vragen stelden", schrijft de columniste verder. "En zelfs als er geen vragen kwamen, grepen de Meilandjes nog elke kans aan om iets grappigs over zichzelf te vertellen."

Kritiek

De kritiek lijkt Martien niet in de koude kleren gaan zitten. In een reactie aan RTL Boulevard stelt hij voor dat Angela de Jong eens een rosé moet nemen in plaats van azijn. “Angela de Jong is bijna altijd negatief, maar dat geeft niet hoor. Ja, als zij daarmee kan leven. In plaats van een fles azijn moet zij gewoon eens lekker een roseetje nemen. Nee joh, maar dat is allemaal prima”, sneert hij.
De Meilandjes zijn dus zo overtuigd van zichzelf dat iemand die hen niet leuk vindt, wel héél zuur moet zijn. Dochter Montana: “Ja, precies. Lekker in het zonnetje. Nee joh, laat lekker lullen. Sommige mensen zijn zo.”