Mary Borsato laat weten hoe het met Marco Borsato gaat: "Carrière kapot"

Entertainment
door Lois
donderdag, 29 februari 2024 om 16:00
marco borsato
Marco Borsato zit nog altijd in onzekerheid over zijn toekomst. Nu de rechtszaak tegen de zanger, beschuldigd van 'seksueel misbruik bij een minderjarige', naar verwachting in 2025 van start gaat, is het al vier jaar geleden dat de aanklacht werd ingediend. Mary geeft nu een update over haar zoon.

Vervolging

Terwijl Marco Borsato zelf zwijgt over de aankomende vervolging, zegt zijn gezin wel met enige regelmaat wat in interviews. Sinds de geruchten rondom het seksueel misbruik, is Marco van de radar verdwenen. Zo af en toe duiken er foto’s op van Marco als hij buiten komt. De rechtszaak vanwege ‘seksueel misbruik bij een minderjarige’ komt naar alle waarschijnlijkheid pas in 2025 voor.  
"Het duurt allemaal heel lang”, vertelt Mary aan weekblad Story. "We moeten nog meer geduld hebben. Het is iets waar we geen invloed op hebben. En als ik zie wat er überhaupt aan rechtszaken nog behandeld moet worden, dan denk ik: er zijn niet genoeg vakmensen.”

Positieve instelling

Hoewel Mary niks over de rechtszaak zelf kan zeggen, laat ze wel weten dat Marco positief blijft. "Ik ben zijn moeder en ik ben er voor hem. We hebben een heel fijn contact met elkaar. Dat is het belangrijkste. Het is ook niet zo dat ik Marco moet opvrolijken. Integendeel. Hij heeft godzijdank een positieve instelling en daar redt hij het mee."
Een paar maanden geleden liet een goede vriend van Marco nog weten dat het niet goed met de zanger gaat. "Marco’s carrière is kapot en ook al zal in de toekomst blijken dat hij niet schuldig is aan wat hem wordt verweten, dan nog is het maar de vraag hoe hij zijn leven ooit weer op de rit zal krijgen”, zei de vriend in gesprek met weekblad Privé. "Zijn wereld stortte in toen hij van zijn advocaten te horen kreeg dat hem een vervolging staat te wachten.”

Comeback

De kans op een comeback in Marco's carrière is erg onwaarschijnlijk. Gezien de aanzienlijke kans dat hij schuldig wordt bevonden, is er weinig enthousiasme voor een heropleving van de carrière van een volkszanger die verdacht wordt van het misbruiken van een minderjarige.