Matthijs van Nieuwkerk komt in het geheim terug: 'Koopt dubbele bovenwoning in Den Haag'

Entertainment
door Lois
woensdag, 10 april 2024 om 12:15
matthijs van nieuwkerk
Matthijs van Nieuwkerk en zijn verloofde Martha Riemsma zijn maar op eigen gelegenheid vertrokken naar Frankrijk, vanwege heftige beschuldigen van fysiek geweld. Maar hij kocht onlangs in Den Haag een tweede huis, meldt Story.

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs is een Nederlands televisiepresentator en voormalig journalist. Hij is geboren en getogen in Amsterdam en begon zijn journalistieke carrière in 1984 als sportjournalist bij het Nederlandse dagblad Het Parool. Maar van Nieuwkerk is natuurlijk vooral bekend als presentator van "De wereld draait door".
Vijftien jaar lang maakte en presenteerde hij de dagelijkse talkshow die uitgroeide tot een van de best bekeken Nederlandse tv-programma's. Elke weekavond nodigde van Nieuwkerk er enkele bekende en minder bekende gasten uit om op een luchtige manier de actualiteit te bespreken. Nadat BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler begin dit jaar suggereerde dat de toch al omstreden Matthijs van Nieuwkerk zich schuldig heeft gemaakt aan fysiek geweld, beëindigde RTL-baas Peter van der Vorst hun tv-contract.

Grensoverschrijdend gedrag

De situatie rondom het grensoverschrijdend gedrag van Mathijs van Nieuwkerk werd erger toen schrijver en voormalig tafelheer bij het programma, Özcan Akyol, beweerde beelden te hebben gezien van 'niet zo gezellig gedrag' van Van Nieuwkerk.
Zijn aangekondigde muziekprogramma werd zonder genade afgeblazen. Ook Matthijs’ beoogde rol als presentator van een dagelijkse show rondom de Olympische Spelen in Parijs deze zomer, vindt om die reden geen doorgang. De 'heftige beelden' gingen uiteindelijk om een fragment uit een DWDD-docu uit 2015. Yvonne Coldeweijer onthult dat Akyol de inhoud van het filmpje enorm heeft aangedikt bij Vandaag Inside. 

Dubbele bovenwoning

Matthijs van Nieuwkerk en zijn verloofde Martha Riemsma zijn maar op eigen gelegenheid vertrokken naar Frankrijk, een land waar de presentator graag vertoeft. Tijdens zijn verblijf daar kwam hij recentelijk in het geheim terug naar Nederland.
Story ontdekte namelijk dat Matthijs onlangs voor 1.105.000 euro een fraaie dubbele bovenwoning in Den Haag kocht. Voor die aankoop is geen hypotheek afgesloten.