Matthijs van Nieuwkerk stapt in het huwelijksbootje

Entertainment
donderdag, 14 december 2023 om 11:42
ontwerp zonder titel 2023 12 14t110137759
Weekblad Story meldt dat Matthijs van Nieuwkerk binnenkort in het huwelijksbootje stapt. Het lijkt erop dat de presentator zijn leven weer langzaamaan op begint te bouwen na de stilte. Vanaf januari start hij namelijk bij RTL.

Nieuw contract

Volgens het AD zal Matthijs binnenkort een nieuw programma lanceren, waarin hij op zondag terugblikt op de afgelopen week. Dat betekent dat hij een nieuw contract heeft getekend. Deze show, vergezeld van muziek, zal vanaf april volgend jaar te zien zijn. Het afgelopen jaar kwam Matthijs van Nieuwkerk in opspraak toen de Volkskrant een onderzoek publiceerde naar de werkcultuur achter de schermen van zijn programma De Wereld Draait Door . In dit onderzoek spraken tientallen medewerkers over onder andere extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen.
In november vorig jaar nam de presentator afscheid van BNNVARA . Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk “, zei hij tegen het ANP. “ Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een – letterlijk – blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt.

Huwelijk

Na zijn scheiding van Karin van Munster heeft Matthijs het geluk gevonden in de liefde gevonden met voormalig Tubantia -hoofdredacteur Martha Riemsma. Volgens weekblad Story
stapt Matthijs komend voorjaar in het huwelijksbootje met zijn geliefde Martha. "Matthijs trouwt komende lente met Martha Riemsma!" , schrijft het weekblad.
Het huwelijk zal volgens bronnen van het weekblad plaatsvinden in het Raadhuis van Deventer. Het is nog niet officieel bevestigd, maar schrijver Özcan Akyol zal de twee vermoedelijk in het echt verbinden. En dat is niet alleen omdat Matthijs en Özcan goede vrienden zijn, maar ook omdat het Özcan was die hem aan Martha voorstelde.
Özcan was ook degene die vond dat het tijd is dat Matthijs terugkeert op televisie. “We moeten hem weer een beetje normaliseren” , zei de schrijver in een interview met Vandaag Inside . Matthijs was aanwezig bij zijn boekpresentatie van zijn nieuwste boek Afslag 23 . Özcan reikte het eerste exemplaar uit aan Matthijs. “Hij hoort hier gewoon bij en dat wil ik uitdragen. Waarom zou ik die man niet uitnodigen?