Maxime Meiland doet toch aangifte van verkrachting: 'Moedige stap'

Entertainment
vrijdag, 12 januari 2024 om 16:34
ontwerp zonder titel 2024 01 12t131508831
Maxime Meiland lijkt haar standpunt te heroverwegen in de smaadzaak die tegen haar is gestart, aldus Evert Santegoeds. "Het lijkt erop dat ze toch met elkaar in gesprek zijn." Maar toch lijkt er iets anders gaande, Maxime heeft namelijk toch aangifte gedaan van verkrachting.

Heroverwegen

De persoon die door Maxime Meiland in verschillende boeken wordt beschuldigd van verkrachting, zonder aangifte en momenteel zonder bewijs, is het beu met de realityster. Hij heeft besloten een kort geding tegen haar aan te spannen dat aanvankelijk volgende week vrijdag zou plaatsvinden, maar nu is dat plotseling uitgesteld tot 16 februari, een maand later.
Het is opmerkelijk, aangezien een kort geding doorgaans wordt gebruikt als een snelle juridische procedure, maar die spoed lijkt nu verdwenen. Wat zou de reden hiervoor kunnen zijn? " Ik denk dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn. Beiden willen ineens niets meer zeggen ", zegt Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé , in de podcast Strikt Privé .
Maxime lijkt haar standpunt te heroverwegen, volgens Evert. " Ze hebben beiden gevraagd om het een maand uit te stellen, dus ik denk dat er een beetje schot in zit om te voorkomen dat het allemaal in de rechtszaal moet worden uitgevochten. "

Onderling oplossen

De man die door Maxime is beschuldigd, bood haar eerder de kans om het onderling op te lossen. Hij eiste echter wel dat haar boek uit de handel zou worden genomen, er een rectificatie zou verschijnen in De Telegraaf
, en een vergoeding voor alle materiële en immateriële schade. Is Maxime nu bereid om hierop in te gaan?
Maxime zal ongetwijfeld nerveus zijn, volgens Evert. " Kijk, er is duidelijk een fout gemaakt door de makers van het boek, die zien dat ook heus wel in, al zullen ze dat niet hardop zeggen en zo hun schuld bekennen, maar als er een schikking uit kan komen, dan zal er hoe dan ook wel een keer gerectificeerd worden. "
En als dat niet lukt? " Dan kun je alsnog naar de rechtbank, want op 18 februari staat geloof ik een nieuwe datum gepland in Den Haag. Ja, dan proberen ze dat toch op te lossen … "

Toch aangifte

Maar Maxime heeft besloten om toch aangifte te doen tegen haar verkrachter. Ze is naar de rechtbank in Katwijk gegaan om terug te slaan met deze aangifte. De vermeende verkrachter deed namelijk eerder al aangifte tegen haar van smaad en laster. Haar advocaat Sébas Diekstra vertelt verder niks over de aangifte, alleen dat er schijnbaar een andere vrouw is die ook slachtoffer zou zijn geworden van deze vermeende verkrachter en dat dit Maxime de kracht gaf om toch deze aangifte te doen. Wij zijn benieuwd hoe dit uiteindelijk uit gaat pakken.