Maxime Meiland en Montana Meiland over afwezigheid van vader in jeugd: 'Was acht jaar weg'

Entertainment
door Eva
dinsdag, 08 oktober 2024 om 13:42
schermafbeelding 2020 09 11 om 111751
De familie Meiland lijkt hun familie op eerste plaats te zetten, maar Maxime Meiland en Montana Meiland kunnen zich de periode waarin hun vader er niet meer in hun leven was nog goed herinneren.

Afwezige vader

De familie Meiland is onderweg om een nieuw chateau uit te zoeken in het buitenland in hun serie Chateau Meiland: En Route. In de laatste aflevering gaan Maxime Meiland en Montana Meiland op zoek naar een Vaderdag cadeautje voor Martien Meiland. De zussen werden openhartig over de periode in hun leven waarin hun vader Martien er niet meer voor hun was. "Mama was soms onze moeder, maar ook onze vader, papa was heel lang niet in ons leven en dan nam onze mama ook die rol op zich."
De zussen zijn blij dat hun vader weer terug is, maar de relatie met Martien was voor een lange tijd erg niet eenvoudig. Zo vertellen ze dat hun vader al twee keer is weggegaan, de eerste keer was hij een jaar uit huis toen Maxime nog erg jong was. De tweede keer was Maxime haar 12e tot haar 20e. In die tijd woonden Montana en Maxime bij hun moeder, terwijl ze soms een weekend naar hun vader gingen. 'Dat vond mijn moeder niet makkelijk', legt Maxime uit. 'Ze ging dan ook niet mee naar binnen.'

Vaderdag

Gelukkig is Martien weer volledig in het leven van zijn dochters, hoewel hij niet erg opvoedkundig blijkt te zijn. Martien verwijst voor veel dingen zijn dochters naar Erica Meiland. Maxime en Montana hebben daarom ook leuke Vaderdag cadeautjes uitgekozen, zo halen ze een sjaaltje, een kom en schaal. Hoewel Martien er een lange tijd niet is geweest kent hij zijn dochters aardig goed. Nadat de zussen stiekem cadeautjes zijn gaan halen merkt vader Martien dat er een mysterieuze sfeer om de zussen hangt. "Ze zijn anders dan anders", zegt Erica. De ouders moeten nog maar even wachten tot Vaderdag om te zien waar de meiden zo geheimzinnig over doen.