Meilandjes krijgen kritiek van een deelnemer: 'Gemiste kans!'

Entertainment
door Nienke
woensdag, 03 april 2024 om 11:39
realitynl 123
De Meilandjes zijn wekelijks te zien op televisie met hun programma Chateau Meiland VIPS. Een deelnemer die als VIP figureerde in de aflevering, geeft kritiek op de werkwijze van de Meilandjes. Volgens haar is de voorbereiding op dit programma een 'gemiste kans' voor de Meilandjes.
Catherine Keyl was onlangs samen met Koen Pieter van Dijk te gast in het programma Chateau Meiland VIPS. De presentatrice schrijft erg kritisch over de Meilandjes in haar column van deze week bij De Telegraaf. Catherine is niet de enige die kritiek uit over het programma, zo heeft Youp van 't Hek ook kritiek op het nieuwe seizoen. Kijkers van het programma zijn ook boos vanwege 'domme' uitspraken. We kunnen in ieder geval concluderen dat buiten het programma om, het programma zelf erg spraakmakend is bij kijkers en BN'ers!

Interviewen is een vak

Catherine schrijft in haar column: "Helaas worden de Meilands het slachtoffer van een veel voorkomend misverstand in Hilversum," zo schrijft Catherine. "Ze denken daar dat als je leuk bent in een realityshow, je ook wel kunt interviewen. Het wil maar niet doordringen, dat interviewen echt een vak is." Volgens Catherine is enige voorbereiding en het verdiepen in je gast erg belangrijk voor een interview.

"Gemiste kans"

"Niet alleen een eerste vraag bedenken, maar als er een antwoord komt, daarop reageren. Je ziet nu langzamerhand dat de Meilands daarvan de dupe worden." Catherine vervolgt met: "Gasten die misschien uit zichzelf niet zoveel durven vertellen, maar heel interessant zijn, komen niet verder dan dat ze wat buitenkant laten zien. Dat is jammer en een gemiste kans." Het is meestal de kunst van een interview dat er stukjes informatie loskomt, waar de bron zelf niet over begint. Catherine geeft aan wel respect te hebben voor de Meilandjes. Ze vindt dat ze hard genoeg werken en het respect verdienen.