Miljuschka bekent verslaving in Chateau Meiland VIPS: 'Tonnetje rond’

Entertainment
door Lois
dinsdag, 16 april 2024 om 11:05
miljuschka witzenhausen
Miljuschka is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Tegenwoordig staat ze ook bekend als een voorstander van de body positivity-beweging. In Chateau Meiland VIPS praat ze over haar gewicht en zelfbeeld. 

Miljuschka Witzenhausen verslaafd

Miljuschka Witzenhausen, een ware duizendpoot in de Nederlandse media, heeft haar veelzijdige carrière nog verder uitgebreid door interesse te tonen in de radio. Maar naast het stelen van de plek van Marieke Elsinga is ze nu te zien bij Chateau Meiland VIPS. In een recente aflevering bij de Familie Meiland zien we hoe Martien Meiland wild enthousiast is over de baksels van Miljuschka: "Het is heerlijk!", roept hij uit.

Body-positivity

Wanneer hij vraagt of ze deze passie altijd heeft gehad, voelt Miljuschka zich gedwongen om hem te corrigeren: "Misschien moet je het eerder een verslaving noemen. Sommige mensen zijn verslaafd aan drank, sommige aan verboden middelen en ik ben gewoon verslaafd aan eten. Ik vind dat het allerleukste wat er is en ik kan er eindeloos over praten." Als Erica haar bezorgd vraagt of je dan niet 'tonnetje rond' wordt, bevestigt Miljuschka dat. "Ja, dat klopt!"
Schaamte over haar gewicht heeft ze echter niet. "Ik heb maat 44 en ik ben 90 kilo schoon aan de haak met 1.68. Maar ik lig daar niet wakker van hoor, maar mijn cholesterol vind het niet zo leuk." Ze blijft het echter belangrijk vinden om de body positivity-boodschap trots te verkondigen.

Patisseriekeuken

Wel geeft Miljuschka aan het einde nog aan dat er toch een soort balans moet zijn in dit hele caloriefestival. Dit nadat Erica toch iets wat sceptisch lijkt te zijn over de hele body-positivity beweging. "Maar wat is dan de overgang van body positivity dat het niet meer gezond is?" twijfelt ze. "Nou, dat moet je wel netjes in de gaten houden, gewoon bij je huisarts. Dat doe ik ook. En verder hou ik de 80/20 regel aan: 80 procent gezond en goed eten en 20 procent waar je zelf zin in hebt. Anders is het leven ook niet meer leuk", aldus Miljuschka.