Miljuschka Witzenhausen heeft geen contact meer met vader: 'Lamlul'

Entertainment
door Lois
woensdag, 28 februari 2024 om 19:00
miljuschka witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen, de Nederlandse televisiekok en allround mediapersoonlijkheid, heeft deze week in weekblad Story openhartig gesproken over de complexe relatie met haar vader, Jaap. Terwijl ze bekend staat om haar veelzijdigheid en culinaire vaardigheden, blijkt het contact met haar vader een totaal ander verhaal.

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka is ongetwijfeld een van de meest veelzijdige en charismatische persoonlijkheden in de Nederlandse media. In haar veelzijdige carrière mist Miljuschka het radio maken nog. Miljuschka lijkt gretig om de plek bij Q-music over te nemen naast Mattie Valk. Laatst was ze al even op Marieke Elsinga haar plek te horen en dat is goed bevallen. Maar toch is daar op dit moment nog geen sprake van, laat Miljuschka weten. 
Met een rijke carrière die varieert van acteren tot koken, heeft Miljuschka zichzelf gevestigd als een ware culinaire koningin van Nederland. De culinaire vaardigheden en creativiteit in de keuken heeft ze geleerd van haar vader.

Vader-dochterband

"Ik weet niet hoe hij zijn leven leidt", zegt Miljuschka over haar vader. "Ik wens hem het allerbeste, maar hij kan me niet geven wat ik nodig heb." De vader-dochterband is duidelijk verstoord, en Miljuschka deelt zelden details over haar vader in de media.
De televisiekok heeft echter een sterke band met haar moeder, die ze beschrijft als "een oma op afstand." Ze benadrukt de waarde van hun relatie en onthult dat ze dagelijks contact heeft met haar moeder en zelfs twee keer per dag met haar kinderen spreekt.

'Lamlul'

Vijf jaar geleden uitte Miljuschka zich al over haar vader in een van haar columns. Ze noemde hem een "lamlul" en beschreef hem als iemand die het volhoudt zolang het niet schuurt. Ondanks zijn tekortkomingen prees ze zijn culinaire vaardigheden en creativiteit in de keuken.
Haar vader verliet het gezin abrupt toen ze elf jaar oud was, en Miljuschka beschrijft de impact op haar zelfvertrouwen als ingrijpend. Ze spreekt over haar vader alsof hij overleden is en worstelt met het idee van afscheid nemen, zelfs nu hij de 70 is gepasseerd.