Miljuschka Witzenhausen steelt plek Marieke Elsinga bij Q-music: "bevalt goed"

Entertainment
door Lois
dinsdag, 27 februari 2024 om 17:00
miljuschka witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen wil zwangere Marieke Elsinga maar al te graag vervangen. Ze wil graag radio maken en haar plekje bevalt goed. “Ze heeft de leukste plek.”

Q-music

Het is duidelijk dat Mattie Valk de échte vaste waarde is in de ochtend van Qmusic. Zijn co-host Marieke Elsinga begint steeds meer op een sidekick te lijken. Momenteel is ze voor de tweede keer zwanger en dat is volgens radiocolumnist Patrick Kicken funest voor haar carrière als radiomaker. Daarbovenop komt dat ze altijd klaagt dat ze moe is.  

"Ik ga daar zitten"

Miljuschka Witzenhausen lijkt gretig om haar functie over te nemen, mogelijk samen met andere sidekicks. Laatst was ze al even op Marieke’s plek te horen en dat is goed bevallen. “Ik vond dat superleuk, maar dat is wel echt de plek van Marieke, dus ik zou nooit zeggen: ‘Ik ga daar zitten’”, geeft ze aan in een gesprek met De Telegraaf.
Toch lijkt Miljuschka de deur op een kier te houden. "Iedereen heeft het altijd over 360 graden. Nou, ik durf te zeggen dat ik 360 graden ben, maar daar mist radio bijvoorbeeld nog wel in. Ik heb mijn eigen magazine en boek, dus print heb ik, video heb ik, tv heb ik, ik heb een website, dus dat heb ik allemaal, maar radio is nog het enige dat mist."

Allerleukste plek

Als Marieke Elsinga zelf opstapt, zou Miljuschka Witzenhausen haar dan willen vervangen? “Ehhh, ja, ik vond het hartstikke gezellig, ik vond Mattie hartstikke leuk. Ik vind het echt. Het is zo’n leuk team dat daar zit en ze zijn mega op elkaar ingespeeld. Ik vind dat Marieke de allerleukste plek heeft van iedereen, omdat ze gewoon een beetje zegt waar ze zin in heeft. Heerlijk.”
"Marieke is daar natuurlijk ook geweldig in, en ze heeft er hard voor gewerkt. Als Mattie een keer vraagt: 'Wil je een dagje invallen op een vrijdag?', dan ben ik erbij, maar het is ook een serieuze verantwoordelijkheid, toch? Maar nu is daar helemaal geen sprake van, jongens."