Monica Geuze was niet bekend met misstanden Temptation Island

Entertainment
vrijdag, 10 november 2023 om 12:35
monica geuze jinek
Een volgend seizoen van het realityprogramma Temptation Island staat voorlopig niet op de planning. Dit komt doordat diverse voormalige deelnemers hebben gemeld psychische klachten te ervaren als gevolg van hun betrokkenheid bij het programma. Monica Geuze, de presentatrice, is niet op de hoogte van wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld.

Onvoldoende nazorg

" Het is niet zo dat er deelnemers bij mij hebben aangeklopt met hun negatieve ervaringen ", vertelt Monica Geuze vandaag in een interview bij De Telegraaf . " Ik ben simpelweg maar de presentatrice. Ik wacht af wat er uit het onderzoek komt. "
Zeventien voormalige deelnemers van Temptation Island hebben contact opgenomen met slachtofferadvocaat Sébas Diekstra. Ze melden dat ze na de opnames van het programma onvoldoende nazorg hebben ontvangen. Een aantal van hen staat open voor een gesprek met RTL.
Voormalige deelnemers Aylin en Efrain hebben een interview gegeven over hun ervaringen aan het programma. Zij beweerden dat er sprake zou zijn van manipulatie van de kandidaten door de makers van het programma. Naast het emotionele trauma dat ze beweerden te hebben opgelopen, heeft Aylin naar eigen zeggen twee keer geprobeerd uit het leven te stappen, als gevolg van psychische klachten die voortkwamen uit de deelname aan het programma.

'Meer duidelijkheid'

Eerder kondigde zenderdirecteur Peter van der Vorst van RTL
aan dat er een onderzoek zal plaatsvinden naar de gebeurtenissen tijdens het realityprogramma. Hij wil "meer duidelijkheid" krijgen voordat er beslist wordt over een mogelijk vervolg van het programma. Daarnaast heeft hij de intentie om in gesprek te gaan met de voormalige deelnemers, en dit standpunt wordt ook gedeeld door producent SimpelZodiak.

Monica Geuze reageert

Monica Geuze gaf aan dat ze eerder ook weinig kon delen over de Temptation Island-rel. Volgens haar doen de mogelijke slachtoffers een beroep op hun privacy, waardoor ze om die reden vrijwel niets weet. " Ik respecteer hun privacy, dus heb zoiets van: 'Ik wacht wel tot ik hoor wat er met de titel gaat gebeuren." Monica benadrukt dat het haar spijt dat voormalige deelnemers negatieve ervaringen hebben opgedaan tijdens de opnames van het programma. " Als mensen slechte ervaringen hebben gehad met hun deelname aan het programma, is dat altijd vervelend. Dat wil je nooit. "