Monica Geuze sneert naar Angela de Jong: 'Heb er schijt aan'

Entertainment
woensdag, 06 december 2023 om 9:30
ontwerp zonder titel 2023 12 01t145134404
Monica Geuze is van mening dat Angela de Jong nooit rechtstreeks in haar gezicht durft te zeggen wat ze allemaal in haar columns schrijft. "Nou, Angela, I dare you, maar ik denk het echt niet."

'Zwaar irritant'

Tv-sterren vinden het belangrijk dat Angela de Jong positief over hen schrijft. Als ze eenmaal tegen je is, kunnen de aanvallen intens zijn. Khalid en Sophie hebben dit als geen ander ervaren. Het lijkt erop dat de volgende stap een soort grondaanval moet zijn, waarbij Angela naar binnenstormt. Monica Geuze ervaart nu ook de kritiek van Angela, vooral nu ze een prominente rol heeft in de tv-hit The Masked Singer . Angela noemt haar namelijk 'zwaar irritant' in het programma. Hoe gaat Monica om met zulke kritiek?
In een aflevering Open Kaart vertelt ze erover: " Ik heb er in zekere zin schijt aan, maar natuurlijk doet het me wat. Het is iets totaal nieuws voor mij wat ik nu doe bij The Masker en ik vind het heel erg leuk, dus ik probeer me daar heel erg aan vast te houden, van: joh, dit is leuk, dit is wat je wil, dus dan moet je schijt hebben aan wat andere mensen daarover zeggen. "

Geschrokken van kritiek

Monica schrok wel van de zware kritiek die ontving van Angela. " Natuurlijk: als ik thuis op de bank zit en je leest dat over jezelf, dan is het niet dat je je daar beter van gaat voelen. Ik denk wel: o ja, shit. Het is veel leuker natuurlijk als mensen zeggen: ‘Nou, wat is zij een leuke toevoeging en wat is het geweldig!’ Maar ik snap heel goed dat de kritiek er is. "
Zo gaat ze verder: " Ik bedoel: je komt in seizoen vijf erbij en het is zó’n goed bekeken programma en ineens, na vier seizoenen, is daar een verandering. Ja, ik begrijp volkomen dat niet iedereen daarop zit te wachten. Ik had dat vroeger ook met The Voice als daar een andere coach kwam ."

Tv is een andere wereld

We kunnen wel duidelijk merken dat tv een hele andere wereld is, vertelt Monica. " Alles dat ik tot nu toe heb gedaan was online of op Videoland en dan kun je aanklikken van: ik heb zin om dit te kijken, maar op tv… Ja, je zet gewoon op vrijdagavond de televisie aan en niemand vraagt aan mij, dus als je er dan opeens bent, dan begrijp ik goed dat er kritiek op komt ."
Zo gaat ze verder: " Of ik het leuk vind? Nee. Het kan me inderdaad best onzeker maken, maar aan de andere kant denk ik ook: het hele seizoen staat er toch al op, dus ik kan er nu niet zo heel veel meer aan doen, aan de kritiek die nu komt. "

Geen constructieve manier

Monica betreurt het dat Angela haar kritiek niet op een meer constructieve manier uit. " Ik vind opbouwende kritiek vooral heel lekker, maar als iemand over je zegt: ‘Ik vind haar een vreselijk irritant wijf’… Ja, sorry, daar kan ik niks mee. Daar voel ik me dan wel rot over, maar ja, daar kan ik niks mee, dus het heeft geen zin om erover in te zitten. "
En daarbij vindt Monica dat de kritiek heel virtueel is. " Angela, I dare you, maar ik denk niet dat als ik haar ooit in levenden lijve tegenkom dat ze alsnog tegen me gaat zeggen: ‘Wat vind ik jóu een vreselijk irritant wijf.’ Mag ze ook doen, wordt een beetje een ongemakkelijke situatie, maar dat gebeurt vaak niet. "