Nicol Kremers krijgt taakstraf voor weigeren bloedproef

Entertainment
door Indy
dinsdag, 10 oktober 2023 om 12:18
realitylogo
Nicol Kremers , de ex-vriendin van Peter Gillis , verscheen vandaag voor de rechter. Ze weigerde om een bloedproef af te nemen toen de politie haar aanhield wegens het rijden onder invloed. De rechtbank van Breda verklaart Nicol schuldig: dit is de straf die ze heeft ontvangen.

Rijden onder invloed

In maart dit jaar werd Nicol aangehouden. Ze was tegen een vangrail aangereden en de agenten wisten het gelijk vrij zeker: Nicol was onder invloed. Aan een blaastest en speekseltest werkte ze mee. Daaruit bleek dat ze alcohol én drugs had gebruikt. Ze weigerde echter om een bloedproef af te laten nemen, hierdoor kon niet worden gemeten hoeveel Nicol van beide verdovende middelen in haar lijf had.
Volgens het Openbaar Ministerie is het weigeren van een bloedproef een misdrijf dat doorgaans zwaarder wordt bestraft dan het rijden onder invloed zelf en daarom werd Nicol vervolgd.
Vandaag verscheen Nicol in haar naveltruitje in de rechtbank van Breda om haar verhaal te doen. "De bloedtest deed me terugdenken aan mishandelingen” , vertelde ze in de rechtbank in Breda. Ze verklaarde dat ze in het afgelopen jaar “al te veel pijn heeft gehad” en nog liever overreden zou worden door een auto dan een naald in haar lichaam te krijgen.

Moeilijke fase

Volgens Sébas Diekstra, de advocaat van Nicol, zat zij op het moment van het incident “in een bijzonder moeilijke fase” . Haar relatie met Peter was toen net stukgelopen en nadien bleek ook nog dat hij haar zou hebben mishandeld. Hiervan heeft Nicol aangifte gedaan en er loopt een rechtszaak tegen Peter Gillis . Volgens de advocaat heeft zijn cliënt na het incident actief hulp gezocht en intensief aan zichzelf gewerkt.
Inmiddels zou het een stuk beter gaan met Nicol. Ze is in de rechtbank dan ook erg open over de gebeurtenissen van toen: "Ik heb tegen agenten gezegd: rij me maar dood, ik hoef mijn bloed niet nog eens te zien. Ik was toen in paniek. Ik zou in mijn huidige toestand nooit een bloedproef hebben geweigerd. Ik sta nu sterker in mijn schoenen. Maar ik had toen geen keus, ik kon toen niks anders doen dan nee zeggen.”

Taakstraf

Het Openbaar Ministerie eiste dat Nicol tachtig uur taakstraf krijgt voor het weigeren van de bloedproef. De rechter gaat hierin mee. Voor psychische overmacht is volgens de rechter meer nodig dan het verhaal van Nicol. Er wordt een taakstraf van 80 uur opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk. Daarnaast is er een rijontzegging van 179 dagen opgelegd, maar deze heeft ze al uitgezeten.