Nikkie Plessen maakt outlet prijzen duurder als online: 'Mond houden'

Entertainment
door Nienke
donderdag, 25 april 2024 om 9:09
realitynl 19
Nikkie Plessen heeft al heel wat jaartjes haar eigen kledingmerk genaamd NIKKIE. Voorheen was het merk in veel winkels verkrijgbaar en waren er ook veel vestigingen van het merk zelf. Nu is er schokkend nieuws naar buiten gekomen over het prijzenverschil.

NIKKIE van Nikkie Plessen

Een klant die in Batavia Stad een dagje is wezen shoppen en langs de NIKKIE winkel is gegaan, wil andere klanten waarschuwen voor het volgende: "Gezien er een maat niet was wilden we online kijken of ze hem daar hadden. Zo kwamen we erachter dat alles wat online staat ongeveer tachtig euro goedkoper is dan in de outlet."

Mond houden

Zo zou het prijsverschil merkbaar zijn op de eigen website van Nikkie. "Dit zou toch niet moeten kunnen?”, vraagt de klant. "Je bent je eigen ramen hiermee aan het ingooien denk ik.” Het is misleidend voor de klant als de prijzen in een outlet store duurder zijn dan hetzelfde product op de website. Volgens een medewerker van de outlet van Nikkie, is dit iets wat al veel langer gebeurd. "Ik heb bij NIKKIE in Batavia Stad gewerkt vorig seizoen en kan dit volledig bevestigen! Wij wisten ook dat de site vaak goedkopere kledingstukken heeft dan de winkel zelf. We moesten hier vooral onze mond over houden als de klant hier iets over vroeg.”

Stoppen

Veel winkels stoppen tegenwoordig met de verkoop van het kledingmerk van Nikkie Plessen. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat Nikkie strenge voorwaarden heeft over de verkoop van haar kledinglijn. De winkels die collectie hebben ingekocht mogen de collectie niet in de sale doen. Zo krijgen winkels zelf het idee dat ze moeten concurreren met Nikkie zelf. De dalende populariteit van het kledingmerk zou ook een rol kunnen spelen. Wat betreft de outlet prijzen vergeleken met de online prijzen, niet écht een handige zet als je kledinglijn irrelevant aan het worden is. Zo zou je bijna kunnen zeggen dat Nikkie aan het tekenen is voor eigen faillissement.