Ook Talpa-baas John de Mol moet gedragscursus ondergaan

Entertainment
door Nienke
vrijdag, 29 maart 2024 om 9:05
realitynl 101
Talpa-baas John de Mol heeft de e-learning respectvol samenwerken inmiddels afgerond, dat is wat de woordvoerster van Talpa laat weten. Dit is een gevolg van de misstanden die achter de schermen hebben afgespeeld bij verschillende programma's.
Het zijn rumoerige tijden in het Nederlandse televisielandschap. Zo zijn er verschillende misstanden binnen bekende Nederlandse programma's naar buiten gekomen. Het 'Mediapact' werd opgezet na de misstanden achter de schermen van The Voice of Holland bekend werd gemaakt. Later volgden nog veel meer zoals bij De Wereld Draait Door en NOS Sport. Zo zijn RTL, Talpa Network en de NPO zijn aangesloten bij het Mediapact.

Waarom?

Dit betekent ook dat de 'grote bazen' zich moeten voldoen aan gedragscodes binnen een bedrijf. Zo heeft John de Mol ook een gedragscursus moeten afronden. De woordvoerster van John laat weten dat Talpa het 'belangrijk' vindt dat iedereen binnen de organisatie de training doorloopt. "En we zetten ons actief in om dit te bevorderen. Iedereen binnen ons netwerk krijgt de komende periode de e-learning van het Mediapact aangeboden, ongeacht hun contractvorm of functie. Ook John de Mol, hij heeft deze training inmiddels afgerond, en hij benadrukt het belang hiervan", aldus de woordvoerster.

Weigeren

Niet iedereen wil aan deze cursus voldoen. Zo blijft Johan Derksen de aanvraag maar weigeren. Johan is al 55 jaar werkzaam in de televisiewereld en momenteel bij Vandaag Inside, wat valt onder Talpa. Johan heeft er geen zin in en dat steekt hij niet onder stoelen of banken, zo zegt hij: "Als ik 55 jaar ongeschonden in de mediawereld rondloop, dan hoef ik op mijn 75ste niet meer een examen te doen, hoor.” Dat is niet het enige, zo kan Johan zich niet kan voorstellen dat John het invult, met de verwijzing naar de cursus. We hoeven voorlopig niet meer te wachten of The Voice of Holland nog terugkeert. Dat programma lijkt inmiddels verleden tijd te zijn, laten we hopen dat de gedragscursus zijn vruchten zullen afwerpen.