Opnieuw fikse boete voor Peter Gillis: '50 duizend euro'

Entertainment
door Eva
dinsdag, 24 september 2024 om 13:35
petergillisoostappen 1678893378 3059101840085857547 38714966170
Al eerder heeft Peter Gillis de bewoners verzocht om vakantiepark Prinsenmeer te verlaten. Na heftige maatregelen van toepassing te brengen zijn er nog steeds bewoners die het vakantiepark weigeren te verlaten.

Niet bewoonbaar 

De gemeente Asten, waar vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis zich bevindt, heeft aangegeven dat het park niet meer bewoonbaar is vanwege de afgenomen vergunningen. Bij een controle van het park afgelopen week, bleek dat negen mensen nog in hun huis op het park wonen.
De bewoners hebben gezegd dat zij geen andere woonplek hebben en dat zij het slachtoffer zijn van Gillis. Woensdag bevindt zich een kort geding plaats in de rechtbank en voert Peter de rechtszaak tegen de negen bewoners die het Prinsenmeer weigeren te verlaten. Ook de gemeente Asten vindt dat de bewoners er momenteel illegaal wonen.
Afgelopen april woonden er nog 130 mensen. Het vakantiepark was al eerder voor bezoekers gesloten. Om de bezoekers weg te krijgen zijn de slagbomen niet meer in gebruik na vijf uur 's middags. Hiermee kan niemand met de auto van het terrein af, tot de volgende dag vroeg in de ochtend. Door zowel deze als andere maatregelen hebben de meeste bewoners het park verlaten.

Sluiting van het park

Op 15 september was de uiterste datum die de bewoners nog hadden om het park te verlaten, maar omdat zij geen ander onderkomen hebben, bevinden ze zich nog steeds in het park. Daarom heeft Peter Gillis nogmaals een boete gekregen, deze keer gaat het om een bedrag van 50.000 euro.
In april maakte Peter Gillis bekend dat hij gaat stoppen met zijn vakantieparken in Nederland en alleen verder zal gaan in België. Gilles heeft problemen gehad met de vergunningen voor de horeca en recreatie in zijn vakantie parken en heeft daar eerder een boete van 250.000 euro voor opgelegd gekregen.