Oude school vriendin is boos op Maxime Meiland: 'Ze liegt'

Entertainment
door Nienke
donderdag, 14 maart 2024 om 12:56
realitynl 36
Merel Roozen is een oude vriendin van Maxime Meiland. Merel is boos op Maxime vanwege de biografie die ze begin dit jaar heeft uitgebracht. Maxime heeft dingen anoniem geschreven, maar Merel weet dat dit over haar gaat.

Maxime Meiland boek

Ondanks dat Maxime opgelucht en blij is dat haar biografie Maxime: Misbruikt, Ontspoord en Nu… Gelukkig! in de winkels ligt, zijn anderen dit totaal niet. Merel is niet de eerste persoon die zich aangesproken voelt, ondanks de 'anonimiteit' in de biografie van Maxime. Zo is er een hele smaadzaak ontstaan door de biografie. De vermeende verkrachter vond zelf dat hij herleidbaar zou zijn en dat Maxime leugens verspreid. De dader heeft de rechtszaak verloren, maar gaat het hier niet bij laten.

Gepest

In de biografie schrijft Maxime dat ze op de middelbare school voor een voormalige vriendin is gepest. "Een van de meiden die mij op de middelbare school heel erg gepest hebben, is nog altijd bevriend met Roxy en die ben ik later dus nog wel tegengekomen. Dat meisje was gezakt op een andere school en kwam in de derde klas bij ons", schrijft Maxime. "Echt wraakzuchtig ben ik sowieso niet. Al voel ik diep vanbinnen wel een soort haat naar haar en de anderen die me gepest hebben."

'Maxime liegt'

Maxime noemt geen namen, maar Merel weet heel goed dat dit over haar gaat. "Voor zover ik weet was ik Maxime’s vriendin. Zo zie je maar hoe mensen zijn… Ik ben hier echt van geschrokken. Ik heb Maxime absoluut niet gepest. Dat liegt ze!" aldus Merel in een interview met Story.

Gepest door anderen

Voor Merel is het niet geheel onbekend dat Maxime is gepest op de middelbare school, maar in ieder geval niet door haar. "Ik kan je nog honderden foto’s uit die periode sturen waar ik samen met Maxime opsta. We gingen samen naar feestjes, deden leuke dingen, gingen ontzettend goed met elkaar om en dan dit… Ik ben Maxime de laatste jaren geregeld tegengekomen op feestjes en evenementen, waar ik met mijn broer aanwezig was, en dan deed ze altijd heel leuk tegen mij.”