Özcan Akyol keert terug bij Vandaag Inside: 'Het is mijn schuld'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 26 maart 2024 om 9:01
ozcan akyol
Özcan Akyol maakte maandagavond zijn langverwachte comeback bij de SBS-talkshow 'Vandaag Inside'. Daar ging het uiteraard over Matthijs van Nieuwkerk, een goede vriend van Eus. Zijn afwezigheid in het programma was opvallend geweest, nadat hij eerder had aangegeven een confrontatie met het VI-trio te willen vermijden. Maar tot ieders verrassing was hij terug.

Özcan Akyol Vandaag Inside

De beelden van ‘niet zo gezellig gedrag’ van Matthijs van Nieuwkerk lagen eerder al op straat. Özcan Akyol beweerde dat het om een heftig filmpje ging maar het betrof slechts een fragment uit een oude documentaire over 'De Wereld Draait Door'. Özcan had de zaak behoorlijk opgeblazen, wat tot een media-ophef leidde en zijn terugtrekking uit het programma. En dat terwijl hij het altijd zo gezellig had met presentator Wilfred Genee en sidekicks René van der Gijp en Johan Derksen.
Bij zijn terugkeer bij 'Vandaag Inside' legde Özcan Akyol uit dat hij even rust had genomen vanwege alle ophef. Hij bekende stiekem de mannen te hebben gemist, maar had geen zin gehad in alle onnodige commotie die zijn aanwezigheid veroorzaakte.

Confrontatie

Ondanks dat Wilfred de vaste tafelgast ook wel gemist heeft, kan hij de confrontatie niet uit de weg gaan. "Het was wel een dingetje natuurlijk. Iedereen was er wel mee bezig." Johan Derksen gaat de confrontatie ook niet uit de weg en doet er nog een schepje boven op. "Kijk, je hebt het een beetje onhandig gedaan. Dan ga je hier de volgende avond zitten en zeg je: Het is mijn schuld, ik heb er een teringzooi van gemaakt, ik was niet scherp."
Dat heeft Eus echter al gezegd, vertelt hij dan. "Dat filmpje… Daarover beginnen was onhandig. Oprecht: ik had misschien niet over dat filmpje moeten beginnen. Dat was onhandig."

Contact

Wilfred Genee stelt dan de vraag of Eus weer contact heeft met zijn televisievriend Matthijs van Nieuwkerk. "Eh, ja", luidt het antwoord. Maar of dat contact weer 'goed' is, daar doet Eus geen uitspraken over. "Dat moet je aan hemzelf vragen." Wat Eus betreft is het contact in ieder geval wél goed.