Patty Brard krijgt steun na bizarre recensie Volkskrant: 'Enorme snob'

Entertainment
door Lois
vrijdag, 23 februari 2024 om 16:55
patty brard
Patty Brard krijgt steun na heftige recensies in de Volkskrant. De recensente van dienst zou een ontzettende snob zijn. “Die kijkt niet naar paupershit!”

Dramaserie

Deze week is de nieuwe dramaserie van Patty Brard op Videoland uitgekomen. Maar na de uitkomst kreeg ze veel kritiek over zich heen, onder andere van RTL Boulevard. Rob Goossens heeft geen blad voor de mond en vindt dat het lijkt alsof het budget op een gegeven moment op was: "Ziet er niet uit!" Mediajournalist Jarco Kriek sluit zich hierbij aan en noemt de serie behoorlijk bagger. "Heb gisterenavond een half uur kunnen volhouden om naar Patty op Videoland te kijken. De echte Patty Brard vind ik een topwijf die veel potjes bij mijn kan breken. Maar deze serie? Zo slecht. Jammer, deze vrouw verdient beter."

'Paupershit'

Gelukkig is er ook steun voor Patty Brard, met name na een pittige recensie in de Volkskrant. De recensente van dienst zou een ontzettende snob zijn. “Die kijkt niet naar paupershit!” Voor Patty is het slikken dat landelijke kranten zo'n negatieve recensie schrijven over haar dramaserie. Vooral Herien Wensink van de Volkskrant was ronduit negatief. Wensink beklemtoont in haar disclaimer dat ze weinig van Patty Brard en BN’ers weet, maar dat deze kennis niet nodig is om de serie te beoordelen.

Onpasselijk

De AD-columnist Kitty Herweijer laat weten dat ze onpasselijk wordt van de houding van de Volkskrant-recensente. Ze vindt het opvallend dat internationale popsterren als Britney Spears en Victoria Beckham als feministische iconen worden geprezen, terwijl onze eigen volksdiva’s weer onder vuur liggen.
Schrijver Johan Fretz valt er ook een beetje over. Hoe leest hij die disclaimer van Herien? “Hier staat eigenlijk: ‘Ik kijk niet naar die paupershit van Patty Brard, nooit gedaan ook, maar ben jij wel zo’n ordinaire, domme, klootjesvolk tv-kijker, dan kun je een ster bij het oordeel optellen.'” Hij denkt dat die Volkskrant-mevrouw de volgende keer maar wat anders moet recenseren. “Als je totaal niet geïnteresseerd bent in dat wat je recenseert, recenseer het dan niet.”