Patty Brard-serie krijgt veel kritiek: ‘Lijkt wel of het budget op was’

Entertainment
door Lois
dinsdag, 20 februari 2024 om 15:47
patty brard
De dramaserie over het leven van Patty Brard krijgt forse kritiek vanuit RTL Boulevard. Volgens Rob Goossens lijkt het wel of het budget op een gegeven moment op was. “Ziet er niet uit!”

Patty Brard

Patty Brard krijgt deze week een dramaserie op Videoland. Recensent Merel van Baal zag de eerste twee afleveringen en ja, Patty is eerlijk, maar de makers zijn duidelijk fan van de zangeres. Met een levensverhaal dat bulkt van faillissementen, vier huwelijken, drie scheidingen, ruzies met de meiden van Luv, drama met haar familie en een flinke dosis drank en verboden middelen. Het leven van Patty Brard kent genoeg ups en downs om een spannende dramaserie mee te vullen.

Bekende gezichten

Er zijn twee actrices die Patty spelen in de serie: de jonge variant wordt vertolkt door Holly Mae Brood, de oude variant door Eva van de Wijdeven. De cast van de Videolandserie bevat niet alleen Pattys exen, maar ook bekende gezichten zoals Gerard Joling (gespeeld door Dook van Dijck) en de Luv-meiden (gespeeld door Julia Lammerts en Teunie de Brouwer).
Het is leuk om al die bekende gezichten te zien en het acteerwerk is sterk, maar met alle bizarre pruiken, dramatische kleding en overdreven make-up (met als hoogtepunt de prosthetics van Eva als plus-size-Patty) lijkt dit eerder een aflevering van de TV Kantine dan een pakkende dramaserie.

'Het ziet er gewoon niet uit'

Patty Brard heeft een eigen dramaserie en dat kan echt niemand zijn ontgaan: de (sociale) media stonden er de afgelopen dagen bol van. Maar hoe is die Videoland-serie eigenlijk? Is het wat of valt het toch een beetje tegen? Rob Goossens laat zich opvallend kritisch uit aan de desk van RTL Boulevard; hij is teleurgesteld in de kwaliteit. "Het lijkt erop dat er zoveel budget in de oudere beelden is gestoken dat het daarna op was en ze voor Eva van de Wijdeven een dikmaakpak uit Austin Powers hebben moeten lenen. Het ziet er gewoon niet uit en het is afleidend."
Ook mediajournalist Jarco Kriek vindt het behoorlijk bagger. “Heb gisterenavond een half uur kunnen volhouden om naar Patty op Videoland te kijken. De echte Patty Brard vind ik een topwijf die veel potjes bij mijn kan breken. Maar deze serie? Zo slecht. Jammer, deze vrouw verdient beter”