Paul de Leeuw heeft geen goed woord over de Meilandjes: 'Verschrikkelijk'

Entertainment
door Lois
vrijdag, 12 april 2024 om 9:40
paul de leeuw
De nieuwste aflevering van Chateau Meiland VIPS had deze week speciale gasten: niemand minder dan Gordon en Berget Lewis kwamen op bezoek. Maar iemand die je zeker niet zal zien bij Martien en zijn familie, is Paul de Leeuw. Hij heeft namelijk geen goed woord te zeggen over het programma van de familie Meiland. 'Verschrikkelijk.'

Paul de Leeuw

Paul is bekend als televisiepresentator, komiek, cabaretier, programmamaker, acteur en zanger. Zijn televisieprogramma's en muziek zijn ook veelvuldig bekroond. Hij is regelmatig uitgeroepen tot populairste televisiepersoonlijkheid in Nederland én Vlaanderen. Op 2 maart 2013 won hij zelfs de Vlaamse Televisie Ster.

Familie Meiland

In de podcast Lightless Lounge wordt aan Paul gevraagd of hij als presentator zou willen werken aan een 'nieuwe Villa Felderhof'? Maar Paul heeft daar duidelijk geen interesse in: "Ik zie al zoveel van dat soort programma's voorbijkomen, zoals bij Beau aan een meertje of op een berg. En dan hebben we nog de Meilandjes; dat vind ik echt verschrikkelijk. Het is niet journalistiek, het is gewoon drie mensen aan een tafel, van ‘Hoe gaat het nou? Drink je geen wijn? Oh, je moeder is overleden, hè? Ja, hoe was dat nou?’ Dan denk ik: jongens, kom op."

Veel te druk

Bovendien is Paul de Leeuw veel te druk om dergelijke programma's te gaan maken. "Het grappige is: sinds januari heb ik wat minder werk op me genomen. Ik speel nu in Jesus Christ Superstar. Een kleinere rol, maar mooi om te doen en ik merk nu dat ik de eerste dagen in mijn stoel zat en nu even helemaal niks in mijn hoofd heb. Ik vind het heerlijk."
En wat betreft zijn toekomstplannen na zijn televisiecarrière? Paul denkt niet dat hij in Nederland zal blijven. Hij voelt zich sterk verbonden met New York en heeft een prachtig huis in Spanje. "Als ik een paar maanden geen werk zou hebben, dan blijf ik zeker niet in Nederland, dat weet ik wel", aldus Paul.