Paul de Leeuw over zijn rol als presentator: 'Top gehad'

Entertainment
vrijdag, 15 december 2023 om 15:34
ontwerp zonder titel 2023 12 15t135123735 1
Paul de Leeuw geeft aan dat hij geen probleem heeft met het feit dat zijn hoogtepunt voorbij is. Dit deelde de 61-jarige presentator en cabaretier mee tijdens het NPO-radioprogramma Nooit Meer Slapen op vrijdag. Hij staat niet meer in de top 5 van populairste presentatoren of showmasters.

Hoogtepunt voorbij

Paul de Leeuw heeft er geen moeite mee om te accepteren dat zijn hoogtepunt voorbij is. " Ik doe nu wat er op mijn pad komt en wat ik leuk vind ", zegt hij. Maar hij " staat niet meer in de top 5 van populairste presentatoren of showmasters. Soms dénk je dat nog wel, maar dat is gewoon niet zo. "
Paul heeft er geen moeite mee om te accepteren dat zijn hoogtepunt voorbij is. " Ik vind dat niet erg omdat ik een heel fijne privésituatie heb, en omdat er andere leuke dingen om te doen zijn. "
Hij is enthousiast over de talkshow Knoop & De Leeuw die hij samen met mensen met een verstandelijke beperking maakt. " Er wordt weinig over Knoop geschreven, maar ik krijg zoveel goede berichten van mensen die kijken. Dan voel ik de waardering. " Desondanks slaagt Paul er met dit programma altijd in een gevoelige snaar te raken bij een breder publiek.

Niet frequent op televisie

Voor de bezige presentator is het niet langer cruciaal om langdurig en frequent op televisie te verschijnen. Hij kijkt ernaar uit dat 2024 een betrekkelijk rustig jaar zal worden. "Ik heb dit jaar heel hard gewerkt, eigenlijk te veel" , bekende hij in het programma. " Vanaf januari heb ik alleen maar mijn theaterprogramma en mijn podcast. Daar kan ik mij heel erg op verheugen. "

Nieuw seizoen

De voormalige presentator van Ranking the Stars keert dit najaar terug met een nieuw seizoen van Knoop en plant eveneens een tweede seizoen van Niet Klein Te Krijgen. In dit programma volgt Paul een jaar lang vijf tieners die strijden tegen kinderkanker. Het aangrijpende programma raakte kijkers diep in hun hart, wat hoogstwaarschijnlijk heeft geleid tot de beslissing voor een vervolg. De opnames zijn reeds van start gegaan, maar de uitzenddatum is nog niet bekendgemaakt. Hopelijk weten we dat zo snel mogelijk!