Peter Gillis is woest: 'Ik word weggezet als een zware crimineel'

Entertainment
door Lois
woensdag, 20 maart 2024 om 15:59
peter gillis
Realityster Peter Gillis vindt dat de justitie een hetze tegen hem voert. "Ik ben zwaar geschrokken", zei hij dinsdag tijdens een eerste niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Den Bosch. "Ik word weggezet als een zware crimineel, ben hier zwaar door geraakt."

Grootschalige belastingontduiking

Peter Gillis is woest. Het OM sleepte hem voor de rechter om hem publiekelijk aan de schandpaal te nagelen en schade aan zijn parken toe te brengen. Althans, dat vindt Peter. De rechtbank buigt zich dinsdag over de grootschalige belastingontduiking met betrekking tot zijn vakantieparken in Zuid-Nederland. Volgens het OM hebben vooral Peter en medeverdachten dochter Inge en ex-vrouw Treesie – die niet aanwezig waren – zich daaraan de afgelopen jaren schuldig gemaakt.
Peter liet volgens de beschuldigingen op meerdere parken cash uitbetalen door mensen die een huisje huurden. Peter zelf kwam het geld ophalen en de transacties bleven buiten de boeken, aldus justitie. Ook zou hij documenten hebben vernietigd en zou de loonadministratie van buitenlandse medewerkers ontbreken.

Onderzoek Peter Gillis

De FIOD deed onderzoek naar de belastingaangiften en administratie van Peter en zijn parken. Uit dit onderzoek bleek volgens het OM dat de administratie een rommeltje was en dat hij en zijn medewerkers onjuiste of onvolledige informatie zouden hebben gegeven aan de belastingdienst. Peter wordt ook verdacht van het niet doen van aangifte vennootschapsbelasting.
Meerdere gemeenten pakken Peter inmiddels aan voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten, het niet betalen van toeristenbelasting, het uitbaten van horeca zonder vergunning, illegale uitbreiding en het laten verloederen van zijn parken.

Allemaal onzin

Allemaal onzin, vindt Peter. Hij denkt dat justitie hem gewoon wil pakken omdat ze een hekel aan de miljonair hebben. Hij is naar eigen zeggen 'zwaar geschrokken' van de manier waarop het OM handelt. "Ik word weggezet als een zware crimineel, ben hier zwaar door geraakt."
Park Prinsenmeer in Ommel, is inmiddels zelfs gesloten op last van de gemeente. Dit omdat er vermoedens bestaan dat Gillis zijn vergunningen misbruikt 'criminele doeleinden'. Eind februari werd ook nog eens bekend dat Gillis is aangeklaagd door Samir, een horeca-chef in een van Peters parken. Aanleiding is een geldkwestie en het feit dat Samir - ook te zien in Massa is Kassa - naar eigen zeggen moest doorwerken toen hij een longontsteking had. Tot slot is er strijd met ex Nicol Kremers. Peter wordt door zijn voormalige vriendin beschuldigd van mishandeling en seksueel geweld. Ook die zaak loopt nog.