Peter Gillis trapt bewoners uit vakantiepark: 'Huisvredebreuk'

Entertainment
door Eva
woensdag, 11 september 2024 om 13:19
peter gillis
De bewoners van het vakantiepark Prinsenmeer moeten per direct het terrein verlaten. De gemeente van Asten legt op dat niemand meer in het vakantiepark mag zijn vanaf 15 september. Vele bewoners zijn boos en weigeren te vertrekken.

Boze bewoners Prinsenmeer

De bewoners van het vakantiepark kregen een brief op hun stoep dat zij per direct het park moeten verlaten. Als de bewoners niet weg zijn voor zaterdag dan zal Peter Gillis aangifte doen van huisvredebreuk en zal de politie meteen komen om de bewoners van het terrein te verwijderen.
De bewoners van het vakantiepark zijn woedend over de brief. "Peter heeft jarenlang schijt gehad aan de gemeente en overheid en nu ineens de wet volgen? Dat had hij jaren geleden al moeten doen, dan had ik niet in deze situatie gezeten", zegt een bewoner.

Sancties Peter Gillis

Er zijn al eerder sancties ondernomen om de bewoners van het terrein te krijgen. Om de bewoners duidelijk te maken dat zij echt het park moeten verlaten, zijn de slagbomen niet meer in gebruik na vijf uur 's middags. Hiermee kan niemand met de auto van het terrein af tot de volgende dag vroeg in de ochtend. "Het is net een gevangenis", zegt één van de bewoners. 
Er zit toch niks anders meer op voor de bewoners van het vakantiepark Prinsenmeer dan om het park te verlaten. Hoewel nog niet duidelijk is wat verdere maatregelen zullen zijn als iemand zich nog op het terrein bevindt na 15 september. Het is duidelijk dat het vakantiepark paradijs voor Peter Gillis is gestopt in Nederland. Maar hij behoudt wel nog zijn parken in België.

Peter Gillis boetes 

"De gemeente heeft jarenlang gedoogd dat wij hier wonen. Nu willen ze Peter Gillis straffen, maar ze pakken nu iedereen aan. Wij zijn het slachtoffer van twee vechtende partijen", vertellen de bewoners. Veel van de vakantieparken van Peter Gillis zijn gesloten vanwege vergunningsproblemen. Bij een aantal parken waren de horeca vergunningen verlopen en andere parken waren al gesloten. Ook heeft Gillis in maart dit jaar een boete van 250.000 euro krijgen vanwege het huisvesten van illegale immigranten in één van zijn vakantieparken.