Peter Gillis neemt heftige beslissing: 'Met pijn in m'n hart'

Entertainment
door Lois
donderdag, 11 april 2024 om 13:06
peter gillis
Peter Gillis stapt op als baas van de Oostappen-vakantieparken in Nederland. Gillis blijft de leiding houden over de vakantieparken in België, die onder een andere naam verdergaan.

Peter Gillis

Peter Gillis, de koning van vakantieparken en bekend van het SBS6-programma Massa is Kassa, blijft het aandachtspunt in de media door zijn rumoerige leven. Peter heeft drie kinderen: Ruud, Inge en Mark Gillis en zijn allemaal werkend bij Gillis' bedrijf Oostappen Groep, maar daar lijkt nu verandering in te komen. 

Gedwongen

Peter heeft de moeilijke beslissing genomen om op te stappen als baas van de Oostappen-vakantieparken in Nederland, samen met zijn hele familie. Deze stap komt na een periode waarin Gillis en zijn vakantieparken onder vuur lagen vanwege diverse problemen. Hij maakte het nieuws bekend via een bericht op Instagram.
‘Met pijn in mijn hart moet ik mededelen dat ik met mijn familie volledig stoppen met de exploitatie van de Nederlandse Oostappen Vakantieparken. De ontwikkelingen van de afgelopen tijd hebben mij gedwongen deze moeilijke beslissing te nemen in belang van de medewerkers en gasten.’

Nieuwe pachter

De problemen rondom Peter Gillis en zijn parken zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo verloor hij onder andere zijn horecavergunning en moest het belangrijkste park, Prinsenmeer, de deuren sluiten. Geruchten over de verkoop van de parken deden al langer de ronde en Gillis lijkt nu te hebben besloten dat zijn naam niet langer aan de parken verbonden moet zijn vanwege de negatieve invloed daarvan. Hij kondigde aan dat een nieuwe pachter de exploitatie van de Nederlandse parken zal overnemen, met de hoop dat alle parken en faciliteiten weer open zullen gaan.
Het gaat om de parken: Prinsenmeer, Brugse Heide, De Berckt, Arnhem, Marina Beach, Heelderpeel, Boschbeek, Slot Cranendonck en Valkenburg. Gillis blijft de leiding houden over de vakantieparken in België, die onder een andere naam verdergaan.