Peter Gillis wordt weer voor de rechter gesleept: 'Gedwongen te werken'

Entertainment
door Lois
woensdag, 21 februari 2024 om 9:54
peter gillis criminele activiteiten showmag 1021x580 1
Peter Gillis moet opnieuw voor de rechter verschijnen. Samir, bekend uit zijn programma Massa is Kassa, klaagt de steenrijke realityster aan...

Peter Gillis

Peter Gillis, de koning van vakantieparken en bekend van het SBS6-programma Massa is Kassa, blijft het aandachtspunt in de media door zijn rumoerige leven. Keer op keer komt Peter in de problemen, deze keer vanwege een werknemer die hem aanklaagt. Samir, bekend van het programma 'Massa is Kassa', stapt naar de rechter en beweert dat Gillis vele overuren niet heeft uitbetaald en hem dwong door te werken, terwijl hij kampte met een ernstige longontsteking. Dit bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Eindhoven aan het AD.

Burn-out

Samir zegt in juli 2023 een tijdje ziek te zijn geweest, omdat hij met die longontsteking door moest werken. Het daaropvolgende arbeidsgeschil zorgt voor een gang van Samir naar de rechter. Volgens het AD ligt er een loonvordering bij de rechtbank vanwege niet betaalde overuren en te lage inschaling van de werknemer.
Het gaat niet om slechts een paar overuren, maar om vele tientallen overuren per jaar gedurende ongeveer vijf jaar. Gillis zou naar verluidt het oordeel van een beroepscommissie genegeerd hebben. Daarna is werknemer Samir naar de rechter gestapt. Als gevolg van het arbeidsconflict heeft Samir een burn-out gekregen. Officieel is hij nog wel in dienst bij de onderneming van Gillis.

Rechtbank

Op 28 februari zal de zaak in de rechtbank in Eindhoven worden behandeld. Dit is niet de eerste keer dat Gillis voor de rechter staat; eerder werd hij aangeklaagd voor mishandeling
door zijn ex-vriendin Nicol Kremers, beschuldigd van belastingfraude en moest hij meerdere vakantieparken sluiten.
Ondanks deze juridische problemen wordt er gek genoeg gewerkt aan het twaalfde seizoen van Gillis' realityserie "Familie Gillis: Massa is Kassa"
, die blijft draaien ondanks alle ophef rondom de omstreden realityster.