Vader Peter hoopt op comeback Thijs Römer: ‘Het leven gaat door'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 05 maart 2024 om 9:56
thijs romer
Peter Römer, de vader van Thijs Römer, hoopt dat zijn zoon na het uitzitten van zijn straf gewoon weer kan gaan acteren in films en series. “Zo’n zaak moet worden afgerond.”

Taakstraf Thijs Römer

Vorig jaar werd Thijs Römer veroordeeld voor online-zedendelicten met drie minderjarige meisjes. Met als gevolg dat Thijs drie maanden cel opgelegd kreeg, waarvan twee voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Daarnaast moet Thijs zich laten behandelen in een geestelijke gezondheidsinstelling. Als hij vrij is uit de gevangenis? Dan moet hij volgens zijn vader Peter Römer gewoon weer vrolijk kunnen gaan acteren in allerlei grote films en series.
"Thijs is bezig om te zorgen dat hij op een gegeven moment weer door kan. Maar hij ziet zijn toekomst niet heel zonnig”, vertelt zijn vader Peter aan weekblad Story. "Het is zoeken… Maar ik heb vertrouwen in Thijs, en uiteindelijk zal hij zijn leven weer gaan oppakken.”

Douche-app

Tijdens de rechtszaak werd bekend dat Thijs met twee van de drie slachtoffers, samen in een groepsapp zat genaamd de doucheapp. Zo heeft hij de meiden tips gegeven hoe ze het beste konden masturberen. ‘Gênant’, vond hij zelf, maar hij had daar ‘geen gevoel van opwinding bij of een erotische bedoeling bij’, aldus Thijs.
Na de uitspraak van de rechter, ging Thijs in hoger beroep, maar hij lijkt van gedachte te zijn veranderd. De kans dat Thijs een hogere straf werd gegeven, was aanwezig.  

'Het leven gaat door'

Het misbruiken van jonge meisjes moet het Nederlandse publiek ook een keer achter zich kunnen laten, vindt Peter Römer. “Op een gegeven moment moet zo’n zaak worden afgerond. We hopen dat Thijs daarna de kans krijgt door te gaan. Hij is een man met veel talenten, dus ergens zal hij zijn weg wel weer gaan vinden. Iedereen verdient een tweede kans.”
Peter blijft achter Thijs staan. “Het leven gaat door. Het contact met Thijs is goed. Het blijft je kind, hè.”