Rachel Hazes noemt beste vriendin een leugenaar

Entertainment
door Eva
woensdag, 02 oktober 2024 om 15:43
rachel hazes
Rachel Hazes verliest rechtszaak van voormalige beste vriendin en zaken partner Marieke van Beek. Het huurcontract dat Rachel en Marieke jaren geleden hebben afgesloten, mag niet ontbonden worden volgens de rechter.
Marieke mag in haar huis blijven wonen
Rachel Hazes staat weer in de rechtzaal, maar dit keer om een huurcontract van een woning in Vinkeveen te laten ontbinden, maar dat is haar niet gelukt. Marieke van Beek huurt sinds 2017 een appartement van Rachel. Hazes heeft de huurovereenkomst tweemaal schriftelijk geprobeerd op te zeggen in maart 2023, maar het hof vindt de opzeggingen niet rechtsgeldig. De advocaat van Marieke van Beek liet dinsdag aan het ANP weten dat zijn cliënt erg blij is dat ze dus in haar huis kan blijven wonen.
'Al ruim vier jaar lang zetten Rachel en haar advocaat mij in procedures en media-optredens weg als leugenaar. Zelfs wanneer in een eerdere kortgeding-uitspraak de rechter in zijn oordeel ergens in het midden ging zitten, las ik in een weekblad hoe Rachel doorging met haar lastercampagne. Nou, de rechter heeft gesproken. En wie is nu de leugenaar?!', verteld Marieke van Beek aan Privé.
Al jaren lang wordt Marieke uitgemaakt voor leugenaar en moet ze zichzelf en haar kinderen verdedigen tegen Rachel Hazes. De rechtszaak heeft veel verdriet en stress opgewekt bij Marieke. Ook heeft ze veel uitspraak gedaan over de voormalige vriendschap. 'Alles wat ik, met heel mijn hart, voor haar heb gedaan werd ontkend en dit heeft voor spanning, verdriet en stress gezorgd.'
Andere zaak
Dinsdag werd ook uitspraak gedaan over een andere zaak tussen Rachel en Marieke over een geheimhoudingsbeding. De twee waren voor een lange periode vriendinnen, dus er zijn dingen verteld aan elkaar. Rachel vertelt dat Marieke tijdens de ruzie over het huis dat Marieke niet de zelfmoordpoging van Rachel had mogen opbrengen. Het hof heeft dit verzoek van Rachel afgewezen. Marieke mocht het onderwerp wel bespreken, omdat zij moest aantonen dat Rachel meer zorg nodig had.