Regisseur videoclip Europapa over omgang Joost Klein: 'Viel vaak uit tegen medewerker'

Entertainment
door Sophie
maandag, 03 juni 2024 om 16:12
joost klein
Een vriend van Joost Klein, Véras Fawaz, heeft ook de videoclip van zijn grote hit Europapa geregisseerd. Ondanks hun goede vriendschap, gooit zijn 'goede vriend' hem toch even mooi voor de bus. Hij onthult dat Joost niet zo heel aardig was op de set en toch best moeilijk is in de omgang.

Regisseur videoclip Europapa over omgang Joost Klein: 'Viel vaak uit tegen medewerker'

In de podcast The Bigger Picture, doet Véras Fawaz een boekje open over het gedrag van Joost Klein op de set van de videoclip Europapa. Zo zou Joost een aantal keren zijn uitgevallen tegen de assistent van Véras. Er zou heel veel ruzie zijn geweest en Joost vond de clip – tot een paar uur voordat 'ie uitkwam – niet mooi.
Ook heeft de regisseur geen rooie cent verdiend aan het maken van de clip die hem 'anderhalve maand van zijn leven heeft gekost'. "Het maken van een muziekclip kost alleen maar geld", zegt hij. "Dan moet je ook de waarde inzien van de mensen die het voor je doen. Tegen een assistent-regisseur, die voor nul euro op de set staan, kun je gewoon niet schreeuwen, dat heb ik ook tegen Joost gezegd."

'Controlfreak'

Daarnaast probeert hij nog wel een goed woordje over te hebben voor zijn 'goede vriend' Joost. Hij ziet natuurlijk ook kansen op hopelijk nog een toekomstige samenwerking, nu Joost wereldberoemd is. Hij was in eerste instantie niet blij dat Joost op het laatste moment de zin 'from me to my parents' tóch in de clip wilde hebben. "Dat dat achter mijn rug gebeurt, vind ik ethisch not done, dat heb ik hem ook gezegd", zegt Véras. "Tegelijkertijd maakt dat Joost zo goed. Dat hij een controlfreak is, is zijn grootste kracht en zijn grootste zwakte. Het maakt het lastig om samen met hem dingen te maken, dat kan denk ik iedereen in zijn omgeving beamen."