Ronnie Flex misbruikt door muzieklabel Top Notch: 'Roept zijn volgers op'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 19 maart 2024 om 9:54
ronnie flex topnotch
Het conflict tussen Ronnie Flex en zijn voormalige muzieklabel Top Notch is zo hoog opgelopen dat de artiest nu een protestactie organiseert. Ronnie Flex roept zijn 900.000 volgers via het platform Threads op om morgen naar Rotterdam te komen voor een protest tegen Top Notch.

Ronnie Flex contract Top Notch

Ronnie Flex is van mening dat hij aan het begin van zijn carrière is misbruikt. Het label heeft misbruik gemaakt van onervarenheid en leeftijd en hem destijds opzadelde met een slecht contract. Hij heeft hiertegen een zaak aangespannen, maar helaas voor de rapper heeft hij die vorige week verloren.
Ronnie tekende in 2015 een contract bij Top Notsch, het grootste platenlabel van Nederland. In datzelfde jaar bracht hij samen met andere opkomende hiphopartiesten het album New Wave uit. Op dit album stond ook de hit Drank & Drugs, die zowel voor Ronnie Flex als Lil' Kleine een doorbraak betekende.

Meerderjarig

De rapper vind dat hij te weinig heeft verdiend aan zijn successen. Ook zit het hem dwars dat hij niet de eigenaar is van de originele opnames van zijn muziek. De rapper kreeg naar eigen zeggen 8% van de inkomsten, later werd dat 15%.
Drie jaar geleden nam Ronnie de beslissing om Top Notch achter zich te laten en een jaar later trok hij het label toch voor de rechter. De rechter verwierp Ronnie zijn bezwaren: alle afspraken stonden duidelijk in het contract en de rapper was meerderjarig toen hij het contract tekende. De rechter oordeelde dat het de verantwoordelijk is van de artiest om de tekst van een contract goed door te lezen voor die een handtekening zet.

'Selfmade' 

Ronnie Flex is het niet eens met de rechter en heeft besloten om in hoger beroep te gaan. Daarnaast roept hij zijn volgers op via sociale media. Op Instagram schrijft hij: "Want waar het dus op neer komt is dat als jij iemand zo ver krijgt om 90 procent van zijn verdiensten af te staan en diegene zet een krabbel, dan is dat dus gewoon oké en prima? Niet iedereen heeft een oom of tante die je kan helpen enz, ik ben gewoon selfmade rechtstreeks vanuit het buurthuis gekomen." Op dinsdagavond zal Ronnie samen met zijn volgers die aanwezig zijn, protesteren.