Roxeanne Hazes open over contact met moeder: 'Erg ingewikkeld'

Entertainment
dinsdag, 28 november 2023 om 15:22
ontwerp zonder titel 2023 11 28t145735558
Roxeanne Hazes en haar moeder Rachel Hazes hebben al geruime tijd geen contact meer. Onlangs werd onthuld dat Roxeanne zelfs juridische stappen onderneemt tegen haar moeder, vanwege vermeende onterechte inkomsten als erfgenaam van haar overleden vader André Hazes. In Boerderij van Dorst deelt de zangeres dinsdag voor het eerst zelf haar kant van het verhaal over de erfeniskwestie.

Geen vertrouwen in verzoening

In een vrijgegeven fragment van de uitzending stelt Raven van Dorst de volgende vraag aan Roxeanne Hazes: " Hoe is het om je moeder ineens aan de andere kant van de streep te hebben staan? " Waarop Rox antwoordt: " Dat is soms heel erg ingewikkeld. Want het liefst heb je natuurlijk gewoon een hele fijne band met je moeder en bespreek je dingetjes die je heel graag zou wil bespreken. "
Ondanks dat Rachel Hazes herhaaldelijk heeft verklaard dat de deur altijd openstaat voor Rox, zelfs na jarenlange onenigheid, heeft de zangeres geen vertrouwen meer in een verzoening: " Ik denk niet dat die band ooit nog goed gaat komen. Daar is gewoon te veel voor gebeurd en toen ik zelf moeder werd, heb ik er heel duidelijk voor gekozen om dat niet meer te laten gebeuren. "

Bodemprocedure

In september kwam het nieuws naar buiten, nadat Yvonne Coldeweijer erover berichtte dat Roxeanne van plan is een bodemprocedure aan te spannen tegen Rachel.
Volgens het testament van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes is Rachel geen wettige erfgenaam en zou zij dus geen aanspraak mogen maken op inkomsten van hem. Desondanks werd haar voorlopig toegestaan zichzelf als erfgenaam te beschouwen, omdat Roxeanne enkele jaren geleden te laat was met het indienen van een kort geding hierover. Dit moest eigenlijk in een bodemprocedure worden behandeld en dat staat nu op het punt te gebeuren, zoals aangegeven door advocaat Bernard Tomlow.

Uitspraak rechter

De rechter heeft dit erover te zeggen :"De weduwe is op basis van het testament geen erfgenaam, maar heeft wel recht op zijn nalatenschap. Zij mag zich voorlopig erfgenaam blijven noemen van de Nederlandse volkszanger." Dit impliceert dat Rachel, op grond van het testament, geen officiële erfgenaam is, maar wel aanspraak maakt op het nalatenschap van André.
" Ook mag zij voorlopig de exploitatie van de intellectuele-eigendomsrechten van voortzetten. Wel moet de weduwe haar dochter kopieën verstrekken van documenten die betrekking hebben op de nalatenschap van de Nederlandse volkszanger. "