Roxeanne Hazes kampt met verslaving: 'Heb geen rem'

Entertainment
woensdag, 29 november 2023 om 14:26
ontwerp zonder titel 2023 11 29t140322938
In de nieuwste aflevering van Boerderij van Dorst verschijnt Roxeanne Hazes, die onlangs een bodemprocedure heeft ingeleid tegen haar moeder. Tijdens het programma deelt de zangeres verschillende onthullingen, waarbij ze onder andere openhartig spreekt over een verslaving die ze heeft.

Neusspray verslaving

Visagiste Nikkie de Jager is ook aanwezig op de boerderij van Raven. Tijdens het ontbijt deelt Nikkie dat ze in het verleden ernstig kampte met emotioneel eten, wat zich uiteindelijk ontwikkelde tot een verslaving. Hierop reageert Roxeanne en deelt ze openhartig haar eigen ervaring met verslaving.
Het blijkt dat ze verslaafd is aan neusspray. Ze licht toe: " Ik raak echt in paniek als ik geen neusspray heb, dan heb ik echt het idee dat ik geen lucht krijg. " Roxeanne baalt echt ontzettend erg dat ze daaraan verslaafd is: " Het is echt een dure hobby. " Ze geeft ook aan dat ze weleens emotioneel eet. " Als ik me echt klote voel dan douw ik mezelf helemaal vol. Heb echt geen rem. "

Geen verzoening

Verder deelt Rox ook openlijk haar relatie met haar moeder Rachel Hazes. Raven vraagt: " Hoe is het om je moeder ineens aan de andere kant van de streep te hebben staan? " Waarop ze antwoordt: " Dat is soms heel erg ingewikkeld. Want het liefst heb je natuurlijk gewoon een hele fijne band met je moeder en bespreek je dingetjes die je heel graag zou wil bespreken. "
Ondanks dat Rachel herhaaldelijk heeft gezegd dat de deur altijd openstaat, zelfs na jarenlange ruzie met haar dochter, heeft de zangeres geen geloof meer in een verzoening: " Ik denk niet dat die band ooit nog goed gaat komen. Daar is gewoon te veel voor gebeurd en toen ik zelf moeder werd, heb ik er heel duidelijk voor gekozen om dat niet meer te laten gebeuren. "

Hazes moe

In de media ontkomen we niet meer aan de familie Hazes. De Hazes-moeheid begint langzaamaan in te slaan bij het publiek, maar ook Roxeanne heeft het wel gehad. " Bij mij wordt altijd naar familie gevraagd, maar met alle respect: dat is echt bijzaak voor me ", vertelt ze. " Ik heb een belangrijker verhaal te vertellen. Ik wil het liever hebben over mentale gezondheid, angststoornissen en onzekerheden. Ik lees regelmatig dat mensen Hazes-moe zijn. Dan denk ik: dat snap ik, ja. Ik ben óók Hazes-moe. "