Rutger Castricum over video PowNed fans Taylor Swift: 'Niet goed'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 09 juli 2024 om 9:58
rutger castricum
PowNed heeft een grote fout gemaakt door een video online te gooien over hoe ver de fans van Taylor Swift zouden gaan, als ze dachten een meet-and-greet te kunnen krijgen met de superster. Rutger Castricum doet zijn verhaal bij Vandaag Inside.

PowNed fans Taylor Swift

In een recente video van PowNed vroeg verslaggever Abel Bijlsma aan fans van Taylor Swift hoever ze zouden gaan voor een ontmoeting met hun idool. Hij liet de fans geloven dat dit een reële mogelijkheid was. Dit leidde ertoe dat een meisje een vreemde zoende en een ander haar borsten liet zien, in de hoop Swift te ontmoeten.
Wat bedoeld was als een grappige video voor veel kijkers, ontaardde in een groot schandaal voor de omroep. De video viel bij vrijwel iedereen verkeerd en PowNed kreeg een stortvloed aan kritiek te verduren. Uiteindelijk zagen ze zich genoodzaakt om de video offline te halen, iets wat Dominique Weesie aanvankelijk nog weigerde. Weesie distantieerde zich ook van de morele verontwaardiging rond het item. Hij stelde dat PowNews al 15 jaar provocatieve content maakt voor jongeren. Maar gaf toe dat ze dit keer te ver zijn gegaan. Na intern overleg besloten ze daarom het gewraakte item te verwijderen.

Rutger Castricum over video PowNed fans Taylor Swift: 'Niet goed'

Omroep PowNed ligt onder vuur na het publiceren van een controversiële video. De omroep ontvangt van alle kanten felle kritiek op de inhoud van de video. Rutger Castricum, lid van PowNed, sprak over de kwestie in het programma Vandaag Inside. Hij erkende dat de video ongepast was en meent dat deze verwijderd had moeten worden. Castricum heeft de situatie besproken met Dominique, en beiden waren het erover eens dat de video niet door de beugel kon.
Wilfred Genee, presentator van Vandaag Inside, vroeg zich af waarom het zo lang duurde voordat PowNed tot dit inzicht kwam. Castricum gaf aan hier geen antwoord op te hebben, aangezien hij zelf niet bij de besluitvorming betrokken was. Hij benadrukte wel dat er bij PowNed ook veel goede dingen gebeuren, met name het aantrekken van jong talent bij de publieke omroep.

Ruud de Wild PowNed

Ook Ruud de Wild, werkzaam voor PowNed, besprak de kwestie in zijn radioshow. Samen met collega Vivienne van den Assem constateerde hij dat de omroep onder vuur ligt. Van den Assem merkte op dat ook de kop boven het bewuste artikel ongepast was. De Wild noemde de video smakeloos en distantieerde zich van de inhoud ervan.