Fikse ruzie bij Vandaag Inside: 'Kinderachtige oude man'

Entertainment
door Eva
dinsdag, 24 september 2024 om 12:22
vandaag inside rtl
Tijdens de laatste uitzending van Vandaag Inside kregen Johan Derksen en René van der Gijp ruzie met elkaar. Het optreden van Douwe Bob was de aanleiding voor de discussie tussen de mannen.

Meningsverschil Vandaag Inside

Het optreden van Douwe Bob afgelopen zondag bij De Oranjezondag zou volgens René van der Gijp een verschrikking zijn geweest. Derksen had een andere mening over het optreden. "Ik weet niet wat je zegt. Het was fantastisch die Douwe Bob. Het was een echte zanger."
Hoewel het enkel maar een meningsverschil zou moeten zijn, sloegen de mannen elkaar te woord. Wilfred Genee probeert de discussie aan een einde te brengen. "Het gaat uiteindelijk in het leven Johan volgens mij in eerste instantie om wat je zelf leuk vindt", zegt Wilfred. Als weerwoord reageert Johan dat hij dan maar weg moet bij Vandaag Inside.

Geen onderwerpkeuze 

Wilfred vraagt zich af waarom Derksen dan nog elke dag rond de tafel zit bij de show. Je zou denken dat op de 75-jarige leeftijd van Derksen hij alleen nog maar aan zou schuiven bij Vandaag Inside in eigen interesse, maar Johan Derksen zegt dat het komt omdat hij een contract heeft.
"Als jij tegen mij zegt: 'René vanaf vandaag mag je er alleen nog maar zitten, maar niks meer zeggen.' Dat zou ik totaal niet erg vinden.'" Wel wil hij een fles wijn onder zijn stoel. 
Johan heeft er moeite mee dat geen enkele van de onderwerpen die besproken worden enigszins relevant zijn en dat hij er niet over mee kan praten. 'Ik zit hier 26 jaar, maar ik heb geen ene flikker te vertellen op geen enkel gebied. Niet de onderwerpkeuze, niet de mensen die aan tafel zitten.'
Uiteindelijk haalde René uit naar Johan; "We zijn volwassen mensen man. (…) Je bent een kinderachtige oude man aan het worden die graag aan het woord is. (…) Ik vind je een aardige gozer, maar doe niet zo moeilijk man."