Samantha Steenwijk deed niet goed aan oorlog met Yvonne Coldeweijer

Entertainment
vrijdag, 13 oktober 2023 om 16:42
ontwerp zonder titel 83 1
Samantha Steenwijk heeft zichzelf in de vingers gesneden met de hysterische manier waarop ze reageerde op de juice van Yvonne Coldeweijer, vindt mediakenner Victor Vlam. “Oorlog!”

'Een soort oorlog voeren'

Wellicht zal ze voor altijd herinnerd worden als de bekende Nederlandse vrouw met een van de gevoeligste reacties in de entertainmentindustrie: Samantha Steenwijk. De aanleiding? Ze reageerde buitengewoon heftig op uitspraken van Yvonne Coldeweijer dat ze dieetpillen zou gebruiken. Er volgde een volledige rechtszaak en alles wat erbij hoort. Samantha beweert echter zelf dat ze gewicht heeft verloren door paard te rijden.
Volgens tv-expert Victor Vlam, in zijn podcast De Communicado's, heeft een 'iets relaxtere houding' aanzienlijk positieve gevolgen voor bekende Nederlanders. " Ik denk dat het echt tegen Samantha Steenwijk heeft gewerkt dat ze een soort van oorlog ging voeren tegen die juicekanalen. Het is van alle tijden dat er dat soort, ja, noem het geroddel is over de sterren. " Dit is geen recente ontwikkeling, en het is zeker niet iets wat Yvonne Coldeweijer heeft bedacht, benadrukt hij. " Dat is van altijd. Accepteer dat het erbij hoort. Zie het als een van de nadelen van een BN’er zijn. En als je het zo bekijkt, ga er dan zo ontspannen mogelijk mee om."

Samantha kan een voorbeeld nemen aan Nielson

Samantha kan een voorbeeld nemen aan Nielson, aldus Victor. " Eén voorbeeld: Nielson die bij Beau zijn vreemdgaan gewoon zelf een domme fout noemde. Ik vond eerlijk gezegd dat nog best wel refreshing. Daar heeft hij ook wel wat complimenten voor gekregen na afloop. Het was niet zo netjes naar zijn vrouw toe, dan kan je het maar beter toegeven ."
Zo gaat hij verder: " Het hoort er gewoon bij als je BN’er bent. Ik weet dat het vervelend is, want je houdt het het liefst privé, maar heel veel BN’ers die komen zelf in de media met hun gezin als hen dat goed uitkomt. Dus je kan niet alleen pronken met je vrouw als het goed gaat. Op het moment dat je dan vreemd gaat, dan komt dat ook negatief in de media. "

Stil houden of niet?

Wat moet je eigenlijk doen als Yvonne met een ernstige beschuldiging over je komt? " Ik zou zeggen: als het over iets heel ernstigs gaat, dan kun je beter niet zwijgen”, aldus co-host Lars Duursma. “Hier speelt denk ik ook wel mee dat volgens mij vroeger juice een minder groot platform kreeg. "
" Als tegenwoordig Yvonne Coldeweijer iets zegt, ja, dan weet je gewoon: het wordt breed opgepakt. Het wordt daarmee volgens mij steeds lastiger om totaal te negeren, om te redeneren van: ja, och, het is één Insta-account, let it go. "

Altijd waar

Victor stemt daarmee in. Volgens hem zijn de meeste uitspraken van Yvonne gewoon waar. " Heel vaak zijn de dingen van Yvonne Coldeweijer toch gewoon correct. Ik bedoel, ze heeft er wel eens naast gezeten, maar ik geloof dat ze het bijna altijd bij het juiste eind heeft."