Schokkende beelden Matthijs van Nieuwkerk: 'In scene gezet'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 20 februari 2024 om 16:31
maxresdefault 1
Sinds Özcan Akyol onthulde dat er schokkende beelden zijn waarin Matthijs van Nieuwkerk verbaal grensoverschrijdend gedrag zou tonen, heeft iedereen het erover. Toch heeft nog niemand de beelden gezien. Hoe kan dat? Volgens Johan Derksen zijn de beelden helemaal niet echt…

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs is een Nederlands televisiepresentator en voormalig journalist. Recentelijk bracht de Commissie-Van Rijn een rapport uit over grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroep, wat leidde tot onthullingen van BNNVARA-omroepbaas Suzanne Kunzeler. Zij beweerde in een interview met de Volkskrant dat er ernstigere meldingen over Van Nieuwkerk waren binnengekomen, waarbij hij een medewerker bij de keel gegrepen en tegen de muur gedrukt zou hebben tijdens zijn tijd bij De Wereld Draait Door.

'Niet zo gezellig gedrag'

Matthijs zelf ontkent deze verhalen in een brief aan zijn redactie. “Ja, ik was verbaal intimiderend, ik heb daarbij grenzen overschreden, maar ik heb nooit iemand over een tafel getrokken, ik heb nooit iemand in zijn gezicht gespuugd, ik heb nooit iemand bij de keel gegrepen of op de grond gewerkt.” De situatie nam een wending toen schrijver en voormalig tafelheer bij het programma, Özcan Akyol, beweerde beelden te hebben gezien van 'niet zo gezellig gedrag' van Van Nieuwkerk. Hoewel hij het filmpje niet bezit, beweert Akyol dat het op de telefoons van betrokkenen staat.
Echter, twijfels ontstaan over de geloofwaardigheid van de beelden. Victor Vlam suggereert dat Akyol zich mogelijk in een leugen heeft verslikt om kritiek te ontwijken en zijn mening te veranderen. In de podcast "De Communicado’s" oppert Vlam dat het een paniekzet was om zichzelf te verdedigen tegen beschuldigingen van verraad. Akyol zelf lijkt nu met een dubbel gevoel naar zijn eerdere uitspraken te kijken, terwijl de media zich op het proces van zijn veranderende standpunt focussen.

Scène

In het programma "Vandaag Inside" werd gisteren opnieuw gediscussieerd over de vermeende beelden. Özcan Akyol beweert dat het filmpje echt is, maar Johan Derksen lijkt sceptisch en suggereert dat de opnames wellicht voor een documentaire waren gemaakt maar daar nooit zijn gebruikt. De vraag blijft of de beelden van Matthijs authentiek zijn of mogelijk in scène zijn gezet voor een onbekend doel.