Schot in de zaak van Jeroen Rietbergen: 'Nieuwe getuigen gehoord'

Entertainment
door Indy
woensdag, 03 januari 2024 om 10:03
jeroen rietbergen getuigen
Volgens Yvonne Coldeweijer worden er in de komende weken nog een aantal nieuwe getuigen gehoord in de zedenzaak tegen Jeroen Rietbergen. Een oud The Voice of Holland-deelneemster deed aangifte wegens verkrachting tegen de bandleider.

The Voice-schandalen

Het Openbaar Ministerie startte in april 2022 een onderzoek tegen vier verdachten van zedendelicten rondom het populaire televisieprogramma The Voice of Holland . Tim Hofman bracht in een aflevering van BOOS meerder misstanden aan het licht waarop meerdere aangiftes volgden. Er werden onder meer aangiftes gedaan wegens verkrachting en aanranding tegen oud-The Voice-coaches Ali B en Marco Borsato, voormalig bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur van het programma.
De zaak tegen de regisseur is al eerder geseponeerd en ook Marco wordt niet vervolgd naar aanleiding van de aangiftes. Hij wordt wel vervolgd voor een andere zedenzaak . Ali B en Jeroen worden strafrechtelijk vervolgd en het lijkt erop dat er in de zaak van de regisseur nieuwe getuigen worden verhoord.

Nieuwe getuigen

Op 12 en 13 juni moet Ali B voor de rechter verschijnen als verdachte van twee verkrachtingen en één aanranding. De aanranding is gelinkt aan The Voice of Holland . In het geval van Jeroen gaat het om een aangifte wegens verkrachting die The Voice of Holland
-deelneemster Nienke Wijnhoven tegen hem deed. Het is nog niet bekend wanneer de zaak van Jeroen voor de rechter komt. Volgens Yvonne Coldeweijer worden er namelijk eerst nog nieuwe getuigen gehoord.
Volgens Yvonne zou het getuigenverhoor in maart afgerond moeten zijn en kunnen we dan ook van deze zaak een zittingsdatum verwachten. "Ben benieuwd naar deze getuigen, want volgens mij gaat het hier toch echt om één op één contact tussen Jeroen en de kandidate… Maar wie weet zijn er getuigen die meer duiding kunnen geven aan het verhaal. We gaan het zien! De brandende vraag is natuurlijk: zal onze Lin aanwezig zijn bij de zitting?” , schrijft ze op Instagram.