Slachtoffer Thijs Römer opgenomen in kliniek: 'Ik was suïcidaal'

Entertainment
door Nienke
woensdag, 06 maart 2024 om 16:27
realitynl 6
Eén van de slachtoffers van Thijs Römer heeft een mentale inzinking gehad en is een maand opgenomen in een kliniek. Zo gaf het slachtoffer aan dat het niet goed ging en dat ze suïcidaal was.
In weekblad Story vertelt N. dat het niet goed gaat en dat ze de afgelopen maand in een kliniek heeft gezeten omdat ze "enorm suïcidaal" was. Zo zegt het slachtoffer: "Het ging echt niet goed. In de kliniek heb ik het ook veel over de rechtszaak gehad. Ik besefte dat ik alles tijdens het hoger beroep nóg een keer moest ondergaan. Daar had ik veel moeite mee."

Slachtoffer Thijs Römer

Het was een grote opluchting voor N. toen ze te horen kreeg dat Thijs alsnog zijn straf heeft geaccepteerd. "Ik was helemaal aan het hyperventileren. Ik had dit niet verwacht, omdat Thijs in hoger beroep ging, en zei dat hij zich niet herkende in de uitspraak van de rechter," vertelt ze. Nadat het slachtoffer een maand lang is opgenomen, gaat het nog steeds niet goed met haar en heeft ze nog veel moeite om alles te verwerken. N. volgt op dit moment traumatherapie om minder last te blijven houden van de gebeurtenis.  "Die therapie gaat over Thijs en alles wat hij heeft aangericht," legt ze uit. "Mijn trauma is bij hem begonnen. Ik moet dat hij de kern aanpakken. Dat is bij Thijs.”

Helpen

N. is al een lange tijd niet op school geweest. Ze volgt een opleiding tot ervaringsdeskundige. Ze hoopt haar opleiding weer snel op te kunnen pakken zodra ze enigszins is hersteld. "Ik heb mijn studieloopbaanbegeleider van school vorige week een bericht gestuurd om te kijken of ik op gesprek kan komen, om te bespreken hoe we verder kunnen," vertelt N. "Ik probeer mijn negatieve ervaringen om te zetten in iets positiefs, om anderen te helpen.”