Terugval Dave Roelvink in aantocht: ‘Flink aan het feesten'

Entertainment
door Lois
woensdag, 13 maart 2024 om 11:05
dave roelvink
Dave Roelvink zat vorig jaar wekenlang in een afkickkliniek in Zuid-Afrika om af te kicken van zijn verslaving. Toch zoekt hij, zo net na zijn zoveelste terugval, toch weer het gevaar op. Is dat wel zo verstandig?

Terugval Dave Roelvink

De mediawereld was op de hoogte van Dave's langdurige worsteling met verslaving toen hij zichzelf vorig jaar in Zuid-Afrika liet opnemen voor herstel. Nu, maanden later, worden er vraagtekens gezet bij zijn recente gedrag. Yvonne Coldeweijer deelt op haar juicekanaal: "Ik hoorde dat hij afgelopen weekend uit was in de Mad Fox... Ik weet niet of dat wel zo'n goed idee is na zijn zoveelste terugval."
Het is geen geheim dat Dave het lastig vindt om zijn leefstijl in Amsterdam volledig om te gooien. Dave's uitstapje in januari naar een evenement met zijn goede vriend Tino Martin versterkte de vrees voor een terugval, volgens verslavingsexpert Bram Bakker.

Hertel

Bram Bakker benadrukte dat de eerste periode na terugkomst cruciaal is voor volledige toewijding aan herstel. Het bijwonen van zelfhulpgroepen wordt sterk aanbevolen om steun te vinden bij gelijkgestemden.
"Mensen kunnen elkaar voor een terugval behoeden, maar ook samen terugvallen”, vertelde de expert in gesprek met weekblad Weekend. "Waarschijnlijk is het te veel kat op het spek binden om zo snel naar een situatie te gaan waarin je eerder gebruikt hebt.”

'Medicatie'

In een eerder opgenomen video spreekt Dave openhartig over zijn verslaving als een chronische ziekte, waarbij de juiste 'medicatie' het samenkomen met andere verslaafden en het bespreken van problemen is. Hij bekent dat een terugval vaak plaatsvindt wanneer mensen denken geen hulp meer nodig te hebben. Dave illustreert dit met zijn eigen ervaring: "Ik ging alleen nog maar met oude vrienden om, dook weer volledig in het uitgaansleven en sloeg de meetings over... Ik probeerde toch weer een drankje omdat ik dacht: iedereen kan het. Waarom ik niet? En toen ben ik teruggevallen."