Thijs Römer hoeft niet te rekenen op gevangenis bezoekje van Katja Schuurman: 'Ook niet met Sammie'

Entertainment
door Nienke
donderdag, 28 maart 2024 om 16:45
realitynl 98
Katja Schuurman is zeker niet van plan om haar ex Thijs Römer te bezoeken in de gevangenis. Zo kondigt ze stellig aan dat ze dit absoluut niet gaat doen met hun dochter Sammie.
Katja Schuurman en Thijs Römer waren tussen 2006 en 2015 met elkaar getrouwd. Zo hebben ze zelfs samen een dochter genaamd Sammie mogen krijgen. Het huwelijk bleek als geliefden niet te werken dus gingen ze uit elkaar en besloten ze om goede vrienden verder te gaan.

"Niet iemand vermoord"

Katja was blij toen ze hoorde dat Thijs Römer het hoger beroep introk en zei dat dit de juiste keuze is geweest. "Hij heeft er alleen wat langer over gedaan om die keus te maken," vertelt Katja aan weekblad Story. "Wat Thijs heeft gedaan is niet goed. Het is ook niet zo dat Thijs iemand heeft vermoord. Hij heeft zijn straf geaccepteerd. En ik hoop dat hij daarna de kans krijgt om zich te rehabiliteren.”

Geen bezoek

Niet alleen de vader van Thijs, maar ook Katja vindt dat Thijs een tweede kans verdiend, omdat hij ook door zou kunnen gaan met zijn leven. Zo geeft Katja aan dat de twee ook goed contact hebben en dat dit nog wel zo zou blijven. Ondanks dat ze Thijs steunt, is ze zeker niet van plan om hem te bezoeken in de gevangenis. "Ik ga Thijs in elk geval niet bezoeken. Ook niet met Sammie," legt ze uit. "Het gaat om een korte periode, dus we zien hem als hij weer thuis is."

Thijs Römer gevangenis

Thijs moet één maand lang zijn straf uitzitten in de gevangenis. Zijn advocaat heeft inmiddels bevestigt dat Thijs in een speciale afdeling van de gevangenis moet zitten. Thijs heeft zijn keuze om in hoger beroep te gaan, ingetrokken. Zo geeft hij aan: "Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ik zelf. Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting van afgelopen zomer." Thijs zit vanaf 16 maart 2024 in de gevangenis en moet een maand uitzitten.