Thijs Römer gaat niet in hoger beroep: 'Maand celstraf'

Entertainment
door Nienke
maandag, 04 maart 2024 om 9:42
realitynl 28
Acteur Thijs Römer gaat niet in hoger beroep tegen de straf die de rechtbank hem heeft opgelegd. Hij moet een maand de cel in vanwege het misbruik die hij via online contact met minderjarige meisjes maakte. Dat meldt zijn advocaat Bénédicte Ficq op X.
Vorig jaar werd Thijs veroordeeld voor online-zedendelicten met drie minderjarige meisjes. Met als gevolg dat Thijs drie maanden cel opgelegd kreeg, waarvan twee voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Daarnaast moet Thijs zich laten behandelen in een geestelijke gezondheidsinstelling.

Hoger beroep Thijs Römer

Na de uitspraak van de rechter, ging Thijs in hoger beroep, maar hij lijkt van gedachte te zijn veranderd. De kans dat Thijs een hogere straf werd gegeven, was aanwezig. Zo reageert Thijs met: "Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ikzelf. Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting afgelopen zomer. De oprechtheid en de waarde van dit besef kan ik nu alleen ‘bewijzen’ door de straf te aanvaarden en dus niet door te gaan met het door mij ingestelde hoger beroep. Hiermee hoop ik rust te brengen in het leven van alle betrokkenen.”

Slachtoffers

De drie minderjarige slachtoffers van Thijs zagen het niet aankomen volgens hun advocaat Maartje Schaap. "De meiden zijn alle drie opgelucht en blij dat het nu klaar is en dat er niet opnieuw een proces komt waarin dingen over mijn cliënten worden gezegd”, zegt Maartje tegen persbureau ANP. “Voor hen is nu eindelijk de tijd aangebroken om dingen te gaan verwerken.”

Zedendelict

Tijdens de rechtszaak werd bekend dat Thijs met twee van de drie slachtoffers, samen in een groepsapp zat genaamd de doucheapp. Zo heeft hij de meiden tips gegeven hoe ze het beste konden masturberen. Zo verleidde Thijs de meiden tot seksuele handelingen en het sturen van naaktfoto's. ‘Gênant’, vond hij zelf, maar hij had daar ‘geen gevoel van opwinding bij of een erotische bedoeling bij’, aldus Thijs.