Thijs Römer weer vrij: 'Weer wennen aan het gewone leven'

Entertainment
door Sophie
maandag, 15 april 2024 om 9:46
thijs romer
Thijs Römer heeft slechts een maand moeten brommen in de gevangenis omdat hij minderjarige meiden online heeft misbruikt. Sinds gisteren is hij weer op vrije voeten.

Thijs Römer misbruik

Thijs Römer is veroordeeld tot één maand celstraf omdat hij minderjarige meiden online heeft misbruikt. Eerder wilde hij in hoger beroep gaan, maar heeft dit uiteindelijk – in het belang van de misbruikte meisjes – toch aan zich voorbij laten gaan.
Op 15 maart meldde hij zich bij de gevangenis om zijn straf uit te zitten. Makkelijk heeft hij het volgens ex-gedetineerde Jurgen Obbens niet gehad. Hij zou namelijk tussen de 20 en 22 uur per dag in zijn cel moeten vertoeven. Zeker geen special treatment voor onze bekende Nederlander. "Hij krijgt gewoon een behandeling zoals elk persoon in detentie zijn behandeling krijgt", vertelde Jurgen. "De vraag is wel hoe Thijs daar zelf mee om zal gaan omdat hij een BN'er is. En hij zal wellicht herkend worden door andere mensen in detentie."
Normaal gesproken vinden bekende Nederlanders het heel tof dat ze daadwerkelijk bekend zijn, maar dit zou in de gevangenis hele negatieve gevolgen voor hem kunnen hebben. "Alles wat zeden-gerelateerd is, en zeker ook het onlinemisbruik van minderjarigen, dat ligt heel gevoelig bij mede-gedetineerden", vertelt Jurgen. "Daar wordt echt op een manier naar gekeken die enige afschuw wekt bij veel mensen."

Thijs Römer vrijlating

Maar Thijs Römer lijkt er toch goed vanaf te zijn gekomen. Na een maand brommen, is hij weer op vrije voeten. Gisteren is hij vrijgelaten weet zijn vader te melden. "Als je vier werken hebt vastgezeten en je komt buiten, dan is dat heel prettig om weer in alle vrijheid te kunnen ademhalen", vertelt de blije vader van Thijs. Hij doet net alsof Thijs jaren heeft vastgezeten, overdrijven is ook een vak. Waar Thijs geen speciale behandeling kreeg in de gevangenis, is dit bij zijn vrijlating wel anders. Ze hebben hem in alle vroegte vrijgelaten, zodat hij de pers heeft kunnen ontwijken.
Hoe vergaat het Thijs nu in alle vrijheid? "Het is de eerste dag, hè', aldus de vader van Thijs. "Dat moet allemaal nog een beetje... ook weer wennen. Ook weer wennen aan het gewone leven." Of Thijs ooit nog een normaal leven zal kunnen hebben na de dingen die hij heeft gedaan, dat betwijfelen we.