'Verkrachter' Maxime Meiland eist 90.000 euro: 'Misgelopen geld'

Entertainment
door Indy
maandag, 15 januari 2024 om 10:58
maxime meiland verkrachter eist 90000 euro
Er is nieuwe informatie gelekt in de rechtszaak tegen Maxime Meiland. De vermeende verkrachter zou 90.000 euro eisen voor de inkomsten die hij door het verhaal van de Meiland-ster is misgelopen. Ook is er een nieuwe, onverwachtse wending in de zaak.

Beschuldiging

Maxime Meiland vertelt in haar boek Maxime Meiland: misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig dat ze op vijftienjarige leeftijd is verkracht. Onlangs zocht de man die door Maxime wordt beschuldigd van verkrachting naar de media om zijn verhaal te doen. Volgens hem belandden de twee na een gezellige ontmoeting in de bosjes en sprong Maxime vrijwillig op hem.
Omdat er volgens de man geen sprake is van verkrachting, heeft hij inmiddels aangifte gedaan tegen Maxime. Hij eist dat het boek van Maxime, waarin ze het verhaal vertelt, uit de boekhandel wordt gehaald en hij eist een rectificatie in De Telegraaf .

Smaadzaak

De Meiland-ster en haar advocaat Sébas Diekstra zijn niet akkoord gegaan met de eisen en er volgt een rechtszaak. De smaadzaak tegen Maxime zou oorspronkelijk op 19 januari
achter gesloten deuren plaatsvinden, omdat de man die zij beschuldigt zo anoniem mogelijk wil blijven. Op verzoek van beide partijen is de zaak uitgesteld en zal deze nu op 16 februari plaatsvinden in de rechtbank van Den Haag.
Inmiddels is er ook gelekt dat de man een schadevergoeding eist van Maxime. Hij zou door haar verhaal inkomsten mis zijn gelopen. Het gaat om een totaalbedrag van bijna 90 duizend euro. Hiervan is 50 duizend euro een voorschot voor geleden immateriële schade. Peter Schouten, de advocaat van de man, betreurt het dat al deze informatie al naar buiten is gebracht. Hij wil dan ook niet reageren op inhoud van de dagvaarding. “Ik doe geen uitspraken over de exacte inhoud van en de eisen in de dagvaarding, omdat wij hebben gevraagd om een zitting met gesloten deuren” , vertelt de advocaat. “Dat hebben wij toentertijd gedaan omdat de privacy van cliënt zo beter is beschermd, maar ook niet meteen alle informatie op straat ligt waarmee wij onze vordering onderbouwen.”

Tóch aangifte gedaan

Nog een opvallende wending in de zaak: Maxime heeft besloten om tóch aangifte te doen tegen haar vermeende verkrachter. Afgelopen vrijdag stapte ze hiervoor naar het politiebureau. De man reageert nu, heel verrassend, met een aangifte wegens het doen van een valse aangifte. Volgens Peter Schouten is het plegen van een valse aangifte een zwaar misdrijf.
De advocaat haalt ook 'de andere vrouw' aan die volgens Maxime, zo schreef ze in haar boek, door dezelfde man zou zijn misbruikt. Ook dit klopt volgens Peter niet en ook deze aantijging moet volgens hem worden gerectificeerd. Volgens Sébas Diekstra, de advocaat van Maxime, en Maxime is de vrouw bereid om een verklaring af te leggen bij de politie. Of ze ook aangifte zou willen doen is niet bekend.