'Verkrachter' van Maxime Meiland spant kort geding aan

Entertainment
donderdag, 14 december 2023 om 10:57
ontwerp zonder titel 2023 12 14t102406211
Advocaat Peter Schouten spant namens zijn 29-jarige cliënt, die ervan beschuldigd wordt dat hij Maxime Meiland heeft verkracht, een kort geding aan tegen Maxime, de uitgeverij van het boek en de schrijver Jan Dijkgraaf. Dit werd bevestigd door de advocaat aan RTL Boulevard.

Kort geding

Peter Schouten heeft de familie Meiland een e-mail gestuurd waarin staat dat het kort geding zal plaatsvinden, tenzij Maxime Meiland instemt met een bemiddelingstraject. Peter en zijn cliënt hebben echter weinig hoop op een positieve uitkomst. Schrijver Jan Dijkgraaf laat, namens de familie, het volgende weten aan RTL Boulevard : " Laat hem (Peter Schouten, red.) maar lekker z’n gang gaan. Wij houden ons aan de afspraken, we zouden deze week reageren. "
Het is inmiddels ook bevestigd dat Maxime slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, die ook slachtoffers rond The Voice of Holland en die Nicol Kremers bijstaat, in de arm heeft genomen.

Andere kant van het verhaal

De ‘verkrachter’ van Maxime deelde onlangs zijn kant van het verhaal . De betreffende man beweert dat hij en Maxime elkaar hebben ontmoet in Noordwijk toen ze allebei vijftien jaar oud waren. De ontmoeting leidde tot een gezellige tijd tussen hen beiden, waarbij ze even later in de bosjes terechtkwamen. “ Maxime was duidelijk meer ervaren dan ik. Ze had meer meegemaakt. Ik had voor haar nog maar één keer gemeenschap gehad. Maxime nam het initiatief en begon dingen bij mij te doen, als je begrijpt wat ik bedoel … “, zegt de man in Story .
De man bevond zich nog in zijn verkennende periode. Hij geeft aan dat hij nog onervaren was, terwijl het duidelijk was dat Maxime dat niet was. “ We gingen in elkaar op en hadden gemeenschap.
” Vrienden van de man zaten twintig meter verderop nog ontspannen op het bankje en gingen op zoek naar het tweetal. “ Toen ze ons vonden en dichter bij kwamen, zat Maxime bovenop me.

Maxime reageert

Afgelopen dinsdag reageerde Maxime voor het eerst reactie op de aangifte die tegen haar is ingediend. In De 538 Middagshow deelt ze hoe het momenteel met haar gaat. “ We hebben nu een advocaat, dus ik kan en mag er niets over zeggen. Ik wil natuurlijk eigenlijk heel veel zeggen, maar dat mag nog niet “, vertelt Maxime.
Ze vertelt verder: “ Ik houd me rustig. Het is toch zwaar om het er elke keer weer over te hebben, dus ik was heel blij dat die periode afgelopen is en dan krijg je dit weer. Het is niet leuk.