Nikkie Plessen tekent voor eigen faillissement: '€8.000 inkopen'

Entertainment
donderdag, 09 november 2023 om 11:16
ontwerp zonder titel 2023 11 09t102612908
Plotseling kondigen diverse winkels op grote schaal aan te stoppen met de verkoop van NIKKIE, het modelabel van Nikkie Plessen. De opvallende aankondiging roept natuurlijk de vraag op: wat is er gebeurd dat de winkels ervoor kiezen om op grote schaal te stoppen met de verkoop?

Massale stop met verkoop

"Wij gaan stoppen met het merk NIKKIE. Vanaf vandaag alles van NIKKIE 50% korting!" Dat vermeldt een winkel die het merk van Nikkie Plessen verkoopt. Opmerkelijk genoeg volgt een andere winkel met een vergelijkbare aankondiging, waarin ze klanten informeren dat ze de kleding van NIKKIE nu kunnen aanschaffen voor de helft van de originele prijs. " Ook het allernieuwste ", wordt er specifiek bij het bericht vermeld.
Maar waarom stoppen winkels opeens massaal met de verkoop van het merk? Het is opmerkelijk gezien het feit dat het leek alsof Nikkie Plessen, die zelf meerdere winkels in Nederland heeft, juist een goede verkoopperiode had. " Eén grote positieve flow, daar zitten we als bedrijf in ", vertelde ze eerder in gesprek met Het Parool.

Moeilijkheden?

Nikkie deelde dat het succes van haar merk te danken is aan haar vaardigheid om goed met mensen om te gaan, waardoor ze veel voor elkaar krijgt. Daarnaast benadrukte ze de strakke organisatie van haar bedrijf. Enkele jaren terug wist ze zelfs het internationale topmodel Kate Moss te strikken als het gezicht voor haar merk.
" Zij is voor mij de belichaming van de collectie. Overdag rock-‘n-roll met kistjes, ’s avonds een kort jurkje met hakken en d’r haar zit nooit te perfect. Ik stuurde haar een mail en kreeg nog antwoord ook!", zegt ze over de samenwerking met het model. "Eenmaal op audiëntie in Londen hadden we een onwijze klik, en van het één kwam het ander. "

Mogelijke reden

Het wordt des te opvallender winkels, na alle positiviteit van Nikkie, nu op grote schaal besluiten te stoppen met de verkoop van de kleding. Bevindt Nikkie zich in bepaalde moeilijkheden? Yvonne Coldeweijer zit natuurlijk ook strak op dit nieuws. Volgens haar spionnen zitten veel winkels ermee dat ze een collectie moeten inkopen van minimaal 8000 euro. Nikkie zou dan zelf na vijf weken de nieuwe collectie op haar eigen site en winkels tegen saleprijs verkopen. De winkels die collectie hebben ingekocht mogen de collectie niet in de sale doen. Nikkie heeft hun namelijk aan hele strenge voorwaarden vastgezet.
Zo krijgen winkels zelf het idee dat ze moeten concurreren met Nikkie zelf. Ook zouden winkels merken dat de populariteit van het merk aan het dalen is en vinden ze dat de kleding te duur wordt. Veel klanten hebben geen paar honderd euro meer over fast fashion, hierdoor blijven winkels met de collecties zitten en hebben ze daarom besloten ermee te stoppen.