Youp van 't Hek over nieuw seizoen van de Meilandjes: 'Gehandicapten-tv!'

Entertainment
door Nienke
maandag, 11 maart 2024 om 14:25
realitynl 22
Youp van 't Hek is een cabaretier die geen blad neemt voor zijn mond. Zo is hij eerlijk en direct en heeft hij altijd zijn mening paraat. Zo ook over het nieuwe seizoen Chateau Meiland VIPS van de Meilandjes.
Het is opmerkelijk hoeveel kritiek de Meilandjes ontvangen over hun nieuwe serie Chateau Meiland VIPS waarbij ze BN'ers ontvangen in hun pension. De eerste aflevering waarin Caroline van der Plas en John de Bever te gast waren, is het best bekeken. De aflevering met Patty Brard en een B&B Vol Liefde-kandidaat hadden ruim 100 duizend kijkers minder.

Dalende trend

Volgens Youp van 't Hek heeft het programma een relatief saai duo in de laatste aflevering. Zo waren Sylvia Geersen en Viktor Brand te gast bij de familie. Youp laat weten in zijn column in de VARAgids dat hij dit 'armzalige' televisie vind. “Ik zapte langs een stukje Meilandhysterie. Daarin was onze niet van de buis te ranselen, Caroline vip. Samen met ene John de Bever. Ik zag haar pottenbakken in een voor verstandelijk gehandicapte kleuters gemaakt programma.” De populariteit van de Meilandjes lijkt wel een dalende trend.

Stekker uit Chateau Meiland

Youp vindt het schaamteloos dat SBS6 dit soort beelden durft uit te zenden. “De totaal uitgemolken familie Meiland deed een krampachtige poging om op de familie Meiland uit dat Franse kasteeltje van twee eeuwen terug te lijken. Maar de koek is opper dan op.” Youp begrijpt niet wie dit nog leuk vindt en zegt: "Ik weet het: dit soort televisie wordt niet voor mij gemaakt. Maar voor wie dan wel? De familie Meiland wil niet meer. Ze trekken moedeloos aan de uitgemolken melkkoe. Het is zielig. Voor de makers, de kijkers, maar vooral voor de Meilandjes zelf." Om de mening van Youp af te sluiten, deelt hij nog een tip naar de Meilandjes toe: "Word met zijn allen stomdronken, steek dat hotelletje in de fik en verdwijn."