Zo begon Yvonne Coldeweijer met haar roddelkanaal

Entertainment
door Indy
donderdag, 05 oktober 2023 om 8:28
woning yvonne coldeweijer max vieleers
Yvonne Coldeweijer doet in de podcast Lightless Lounge een boekje open over haar privéleven. De juicekoningin vertelt hoe ze is begonnen met haar roddelkanaal Life of Yvonne.

Yv & the city

Yvonne maakt al een langere tijd video's op YouTube en begon niet gelijk met een juicekanaal . Toen ze een serie maakte over haar eigen date-leven maakte, smaakte het naar meer. "Op Yv & The City had ik acht dateverhalen over mijn eigen leven geplaatst en dit was best succesvol" , zegt de juicekoningin.
De datingverhalen raakten op, maar Yvonne had de smaak te pakken. Ze ging inspiratie opdoen naar onderwerpen die haar triggeren . "Ik zag een interview met André Hazes op televisie. Ik ging voor de camera zitten en zette het interview aan. Ik lachte hem keihard uit over wat hij zei. Toen ben ik begonnen als een soort reviewer."

Juicekanaal

De content die Yvonne maakte sloeg aan bij haar kijkers. Toen ze op Instagram teasers
plaatste van haar YouTubevideo's, begon het balletje voor een juicekanaal steeds meer te rollen. "Ik werd gecorrigeerd door volgers dat het verhaal niet klopte. Ik dacht ik kan beter even vermelden dat het niet klopt en meer context geven aan het verhaal."
Yvonne bleef zich focussen op reviewvideo's en het geven van haar mening, maar daarnaast begon ze met het delen van informatie die ze heeft ontvangen van haar volgers op Instagram. "Ik kende andere kanalen helemaal niet. Mensen zeiden tegen mij Juicechannel plaatste dit vanmiddag ook al, maar ik dacht alleen maar wie? Juicechannel? Toen ik hen ging volgen, zag ik dat zij alleen de scoop naar buiten brengen en niet hun mening geven. Dat ben ik wel gaan doen."
Een carrière als roddelkoningin begon Yvonne wel te bevallen. Ze keek wat er wel en niet werkte. "Het blijft natuurlijk een business. Toen ik video's over André Hazes maakten, gingen de views keer vijf. Toen dacht ik wow, daar zit iets. Misschien moet ik het nu ook eens over zijn moeder hebben." En zo gezegd zo gedaan. Inmiddels is de Hazes-familie niet meer weg te denken uit het leven van Yvonne en zij ook niet meer uit die van hen.

Privéleven

Nikkie de Jagers is een van de presentatrices van het programma. Ze vindt het een eer dat Yvonne bij haar in de podcast aanwezig is. "Want je doet eigenlijk toch nooit interviews? We zien jou nooit echt als Yvonne" , zegt Nikkie. De juicekoningin zegt dat ze wil oppassen met viral gaan. "Ik wil dit nog voor heel lang doen. Zo lang als ík wil en niet zo lang totdat mensen denken ik ben jou zat."
Yvonne zegt het ook niet voor de bekendheid te doen. Die heeft ze een paar jaar geleden al gehad, toen zij de rol van Keet vertegenwoordigde op Telekids . "Ik weet hoe het is om op het podium te staan en een mooie hoofdrol te spelen. Ik had ook bekend vriendje, Ben Saunders, die toen net The Voice had gewonnen. We kwamen best wel vaak in het nieuw: Keet en Ben."
De bekendheid betekende niks voor Yvonne. "Ik heb daar niet zo heel veel mee. Ik gebruik het alleen om mijn business draaiende te houden zodat ik een lange carrière kan hebben."