Yvonne Coldeweijer krijgt karma van TikTok: ‘Wow, doe gewoon je ding’

Entertainment
door Lois
vrijdag, 08 maart 2024 om 17:05
yvonne coldeweijer 2
Yvonne Coldeweijer, beter bekend als de 'juicekoningin', krijg op TikTok een dosis karma over zich heen. Omdat ze eerder riep dat ze geen kinderen wilde, krijgt ze nu voortdurend filmpjes op TikTok te zien van vrouwen die hebben gekozen om kinderloos te zijn.

Sterke kinderwens

In een video op haar juicekanaal onthult Yvonne dat ze nooit een sterke kinderwens had. "Ik heb mijn hele leven eigenlijk gewacht tot dat moment zou komen, en dat kwam eigenlijk nooit. En daarom dacht ik ook altijd: wil ik het eigenlijk wel echt?”
Waarom had Yvonne geen kinderwens? "Ik ben gewoon iemand die heel erg gesteld is op mijn vrijheid. Ik hou heel erg van werken en: zullen we nu uiteten gaan? Let’s go. Dus ik stond nooit echt te springen”, legt ze uit. "Op een gegeven moment is natuurlijk de vraag: ga ik het wel doen of niet? Maar de groei naar ‘ja’ werd wel steeds groter. Omdat ik natuurlijk heel erg verliefd werd op mijn partner had ik zoiets van: we gaan dit samen doen. En toen hebben we besloten om ervoor te gaan.”

Privéleven

Tot voor kort hield Yvonne Coldeweijer haar privéleven achter gesloten deuren, maar nu lijkt ze volop te genieten van het ouderschap. In een vlog op Instagram komt niet alleen haar zoontje Ted in beeld, maar ook haar vriend Max.
Inmiddels is Yvonne moeder van zoontje Ted, maar op TikTok blijft ze in hetzelfde algoritme zitten. "Ik zit dus nog steeds in een algoritme waarbij ik de hele tijd vrouwen tegenkom die heel erg de behoefte hebben om ons op te leggen dat ze geen kinderen willen omdat ze hun leven niet willen opgeven. En ik wás die persoon, maar nu heb ik zelf een kind.”

TikTok-algoritme

Yvonne hoeft die filmpjes niet meer te zien. "Sommige TikToks komen zelfs een beetje aanvallend op mij over. Zo van: wow, doe gewoon je ding”, vervolgt ze. "Misschien is het belangrijk om te zeggen tegen mensen die twijfelen, en in zo’n TikTok-algoritme komen: laat je niet gek maken. Als je twijfelt, kan je het ook nog steeds wél doen. Want het is héél leuk.”