Zo zag Joy van Swieten uit 'Expeditie Robinson' er vroeger uit

Entertainment
door Lois
zaterdag, 12 oktober 2024 om 13:33
joy van swieten
Joy van Swieten is een van de twintig kandidaten die de uitdaging aan is gegaan in 'Expeditie Robinson 2024'. Hij reist af naar Maleisië om te strijden tegen andere deelnemers zoals Thomas van der Vlugt en Ellemieke Vermolen. Benieuwd hoe hij er vroeger uit zag?

'B&B Vol Liefde'

Als je dacht: "Joy, wie is dat ook alweer?" dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Tot de zomer van 2023 was hij nog niet echt een bekende naam. Dat veranderde toen hij meedeed aan 'B&B Vol Liefde', het populaire tv-programma waarin vrijgezellen met een bed & breakfast op zoek gaan naar de liefde. Joy woont in Spanje en runde daar zijn eigen B&B, terwijl hij zijn soulmate zocht. Verschillende vrouwen kwamen langs, maar uiteindelijk bleef er één vrouw over: Dani. Joy viel als een blok voor haar, en inmiddels zijn de twee alweer meer dan een jaar samen. 

Van B&B naar Expeditie

Joy laat zijn Spaanse B&B nu even achter om zich op een nieuw avontuur te focussen, 'Expeditie Robinson'. Daar strijden bekende Nederlanders en onbekende avonturiers tegen elkaar op een onbewoond eiland. Ze moeten zien te overleven zonder luxe, alleen met wat ze in de natuur kunnen vinden. Ondertussen worden ze uitgedaagd in zware proeven waarbij zowel kracht, uithoudingsvermogen als tactiek op de proef worden gesteld. Het draait niet alleen om overleven, maar ook om slim spel spelen en strategisch stemmen.

Een nieuwe uitdaging

Op zijn Instagram kondigde Joy zijn deelname enthousiast aan: “Lieve mensen, ik heb superleuk nieuws! Voor velen zal dit onverwachts komen, ik stond er namelijk zelf ook van te kijken dat ze mij hebben gevraagd dit jaar,” schreef hij. “Dit is een unieke kans om mijn grenzen te verleggen en het oncomfortabele op te zoeken. Een ervaring om nooit te vergeten!”
Met zijn positieve houding en vastberadenheid zou Joy weleens ver kunnen komen in de competitie. En wie weet, misschien helpt zijn tijd in de Spaanse hitte hem ook nog een beetje tijdens de zware dagen in Maleisië! Voordat hij bekend werd van 'B&B Vol Liefde' en 'Expeditie Robinson', zag er Joy er heel anders uit.